Блогът на АleksanderLevit :: Мразят ли евреите България? (2024)

Постинг

Обратно към блога | Предишен постинг | Следващ постинг

22.07.2007 23:26 - Мразят ли евреите България?

Автор: aleksanderlevitКатегория: Политика
Прочетен: 340592 Коментари: 239Гласове:


Сами Рафаел, роден в София през 1927 г. в семейството на наши евреи - бащата е от България, а майката - от Македония. Изселен е през 1943 г. заедно със семейството си в Русе. При връщането си в София постъпва като доброволец, завършвайки в парашутната вкола в Божурище курса за инструктори. През 1947 г. напуска България и пристига в Израел в навечерието на обявяването на независимата еврейска държава. Един от четиримата основатели на парашутното военно училище и парашутните войски на Израел.

През 1950 г. става първия носител на орен за храброст, връчен му лично от министър-председателя и министър на отбраната Давид Бен Горион. Чин - подполковник.

В момента работи във Фондация на Телавивската община за Латинска Америка. През 1992 г. участва в побратимяването между София и Тел Авив.

- Г-н Рафаел. защо през 1947 г. напуснахте България?
- Бях ремсист и вярвах, но се сблъсках с комунистическата реалност. Видях и разбрах, че различни групировки от хора взеха съдбините на българския народ в ръцете си и съдеха, без да имат морално право за това. Изхвърляха от работа, от служба и от училище честни и почтени българи, националисти или децата на политици, общественици, фабриканти, земевладелци, тези, дето печелеха материалните средства на народа. Видях закриването на политически партии и организации, имащи "греха" да не симпатизират на компартията. Унищожаваше се свободното битие на обществения живот - това започна още от първите дни след 9.IX. със "слизането" на партизаните и освобождаването на политзатворниците, а т. нар. "народен" съд бе една машина за унищожение на цвета на нацията. Един ден помощник-командир на военни части - той имаше преди две смъртни присъди за политико-диверсионна дейност и бе прикрит от еврейско семейство, ми каза - вие, евреите, сте спекуланти и не давате мира на жена ми (тя раздаваше дажбите за храна, шушони, облекло). Това бе последната капка в чашата на един примерен ремсист, който видя, че сме в ерата на болшевисткия терор, а не във време на братство. Напуснах България с болка за народа и хубавата държава.

- Какво отнесохте оттук в Израел?
- Ще си позволя да говоря от името на цялата българска еврейска емиграция в Израел. Отнесох неимоверно по обхват и ценност благо - основните добродетелни закони на един хилядолетно културен, добър, трудолюбив и благороден народ - българският народ! Говоря за съдържания и за стойности, които не се създават за ден-два. За качества, които определят нивото, ръста на един човек и на един народ. Българският евреин и до днес е търсен в Израел и му се дава да заеме пост и място било в политическия и социалния, било в материалния и културния живот на страната. Българското еврейство там се слави с генерали, министри, лекари, работници, свободни професии и до днес. Отнесох от България и собственото си образование като инструктор-парашутист, което ме направи единият от четиримата, основали израелското военно парашутно училище и парашутните части на израелската войска. И до днес се чувствам благословен от Бога, задето имах щастието да бъда ученик на подп. Георги Алайков, възпитаник на немската парашутна школа - един рядък българин, гражданин, човек (животът му бе жестоко отнесен от комунистическата "правда").

- Какво ви накара да идвате след толкова години отново у нас?
- Носталгията по родината! Българската природа. Това "тук", в което се родих и израснах - българското ми училище в София, черквата "Св. Никола" на "Пиротска" и "Опълченска" (и до днес помня толкова български християнски песнопения), приятелите ми в България, потребността всеки петък да запаля свещ на дедите си в Централните софийски гробища, всички скъпи неща и спомени, обикновени за всеки нормален човек. Помня, връщах се един ден от училище и чувам вкъщи страшно пререкание между баща ми и майка ми - с необичайни викове и заплахи към нея; казала, че според както са я учили в Югославия, Македония принадлежала на нея; а баща ми - "ако още веднъж кажеш, че Македония е югославска територия, няма да го приема равнодушно и ще си имаш проблеми с мен". За баща ми и за нас, децата, Македония, Тракия, Добруджа бяха и ще бъдат български. Това ми родолюбиво възпитание остана незасегнато и въпреки Закона за защита на нацията. А за баща ми най-големият български генерал си остана ген. Ташев, защото той е първият влязъл в Добруджа. Отечеството ми е Израел, с него съм кръвно свързан и като добър израелец ще работя за Израел, докато имам сили, но моята родина е България. Тук баща ми има своите ордени за храброст, воювал е за България от Балканската война насетне. Царство България спаси, единствено в света, целокупното еврейско малцинство - свят подвиг и на монарх, и на народ, и на интелигенция.

- При днешния ви опит - човешки и граждански, какво мислите за комунизма?
- Това е една идеология без никакъв слисъл, основата й е пълна утопия. А като практика - терористично учение за насилие и за култ към диктатура. Догма, жестока и нетърпяща никаква критика. Ако бях юрист, а не военен, бих написал акт с хиляди обвинения против комунизма, унищожител на всяко човешко право, лишил хората от най-елементарни свободи, работа, собственост, добродетели, живот. Една абсурдна манипулация с всичко човешко и всичко свято.

- Какво мислите за днешното време на България?
- Вярвам, че днешните водачи на България могат да се върнат към веруюто на нашите баши и прадеди, защитници на целостта на България. Петдесетте години комунистическа диктатура отне естественото право на българина да бъде националист. В това отношение, бидейки поколения от тези години, днешните държавници са ощетени и с притъпени народностни чувства. Чувствам се щастлив, че останах незасегнат от комунистическия космополитизъм. Една голяма част от днешните държавни ръководители с в плен на възпитание на неговите норми. Отричам всяка организация на етническа основа - има един народ. Едно знаме - българският трикольор - не еврейската Библия, нито пък Коранът. Има една демократическа държава, в която всяко малцинство може да се развива свободно. И още - пълно въстановяване на частната собственост, на земята, безлихвени заеми, снабдяване с машини и сечива. Богатата българска земя може да изхранва народа си, а той може да произвежда и за себе си, и за износ - за Германия, за западноевропейските страни.

- Какво ще кажете за тезата - обвинение към Царство България за съдбата на 11-те хиляди беломорски евреи?
- Демагогия, манипулация, неистина! Нашата история, трънената българска съдба, изискват почтеност и затова нека припомним онова време - от цар Борис III до последния човек от народа нямаше друго освен естествен стремеж към надмогване и елеминиране на драконовските клаузи за Ньойския диктат. Присъединяването на България към тристранния пакт през Втората световна война, дошла именно вследствие на Ньойския договор, става заради обещанието на Третия райх за връщане на насилствено изтръгнатото от България. В окупираните гръцки и югославски територии дадохме наш военен корпус - и там български войник не извърши нито едно, нито едно посегателство спрямо евреи. Заедно с това българският войник пазеше границата ни с Турция заради възможно съветско нападение от южна страна. Но господар вън от границите ни беше Айхман - в окупираните територии нито българският цар, нито българското правителство имаха нужната власт. Затова и към монарх, и към народ, и към войска - не може да има никакво обвинение за съдбата на беломорските евреи. Смешно и неблагодарно е подобно нещо. Царство България имаше достойнството да не участва във въоръжени действия нито срещу Германия, нито срещу СССР. Царство България имаше достойнство да притежава личности като екзарх Стефан, митрополит Кирил, Елин Пелин, Димитър Пешев. Кое име по-напред да изброи човек, за да не пропусне нито един свят от жестоко и за българските евреи време
...

Нагоре



Тагове: България, мразят,



Гласувай:



Ликвидирана ли е България след края на к...
© България е добро място за живеене и ра...
българска войска и 1945 година

El puntero laser con los ajustes de pote...
ТРЪМП ЗАПОЧВА ДА ГУБИ ПОДКРЕПА...
Любов е вечното живеене


Следващ постинг

Предишен постинг


Бият блогъри ли?

Краят на демокрацията-възродената ДС

1.анонимен -Евреите
21.08.2007 17:46

Да, България спасява част от своите евреи - 50 000.
И една друга страна спасява своите евреи - Дания - 8 000.
Е, в България никой не знае за това.
По света пък, абсолютно никой не знае за българското дело.
Кой сега е победител в "състезанието"?

Паган

цитирай

2.aleksanderlevit -Do Pagan
22.08.2007 13:32

30 януари: Адолф Хитлер е избран за канцлер на Германия, нация с еврейско население от 566 000 души.
22 февруари: 40 000 души от SA и SS се заклеват в служба като помощна полиция.
27 февруари: По тайна заповед на Херман Гьоринг е запален Райхстагът за да се създаде кризисна ситуация и да бъдат атакувани комунистите.
28 февруари: Хитлер получава извънредни пълномощия като реакция срещу кризата, породена от подпалването на Райхстага.
22 март: Нацистите откриват първия концентрационен лагер - Дахау близо до Мюнхен, последван от Бухенвалд в близост до Ваймар в Централна Германия, Захсенхаузен в близост до Берлин и женския Равенсбрюк. Първи комендант на Дахау става Теодор Айке.
24 март: Германският Райхстаг приема закон за извънредни пълномощия на правителството, даващ на Хитлер диктаторски правомощия.
1 април: Нацистите бойкотират еврейските магазини и бизнес.
11 април: Нацистите издават декрет, определящ като не-арийци "всички, произхождащи от не-арийски - особено от еврейски - родители и прародители. Достатъчно е един от родителите или техните родители да не е ариец, за да се определи произхода като не-Арийски...особено ако един от родителите или неговите родители е с еврейска вяра".
26 април:
Херман Гьоринг създава и застава начело на Gestapo в германската провинция Прусия.
10 май: Аутодафе на книги в Берлин и цяла Германия, написани от евреи или политически дисиденти.
14 юли: Нацистката партия е обявена за единствената легална партия в Германия. Освен това е приет закон за лишаване на еврейските имигранти от Полша от германско жителство.
юли: Нацистите приемат закон, разрешаващ принудителна стерилизация на тези, които Съда по наследственото здраве е определил, че са с генетични дефекти.
септември: Нацистите създават Културна камара и изключват евреите от изкуствата.
29 септември: Нацистите забраняват на евреите да притежават земя.
4 октомври: Въведена е забрана за назначаване на евреите на редакторски постове във вестниците.
24 ноември: Нацистите приемат закон срещу рецидивистите и опасните престъпници, който позволява просяци, бездомни, алкохолици и безработни да бъдат пращани в концентрационни лагери.

1934
24 януари: Евреите са изключени от DAF.
17 мaй: На евреите не се позволява държавно здравно осигуряване.
30 юни: "Нощта на дългите ножове" - Хитлер, подпомаган от Гьоринг и Химлер, провежда чистка в ръководството на SA.
20 юли: SS е отделена като независима от SA.
22 юли: На евреите не се дава възможност да получат легална квалификация в каквато и да е сфера на обществения живот.
2 август: Германският президент Паул фон Хинденбург умира. Хитлер слива в свое лице канцлерския и президентския постове и става фюрер на германския райх. Въоръжените сили му се заклеват във вярност.
19 август: Хитлер получава "За" от 90 процента от гласоподавателите на избори за утвърждаване на новата му власт.

1935
21 май: Нацистите забраняват на евреите да служат в армията.
26 юни: Нацистите приемат закон, позволяващ принудителен аборт на жени, за да се спре разпространението на наследствени заболявания.
6 август: Нацистите задължават евреите, занимаващи се с изкуство, да членуват в Еврейския културен съюз.
15 септември: Приети са Нюрнберски расистки закони срещу евреите.
15 ноември: Германия дефинира като "евреин" всеки, който има трима еврейски прародители, или всеки който е с двама еврейски прародители и се самоопределя като евреин.

1936
21 февруари: Германското Gestapo е поставено над закона.
март: Създадена е SS Totenkopf дивизия за охрана на концентрационните лагери.
3 март: Еврейските доктори са отстранени от практика.
7 март: Нацистите ремилитаризират Рейнската област.
17 юни: Хайнрих Химлер е назначен за началник на германската полиция.
1 август: Олимпийските игри започват в Берлин. Хитлер и висшите нацисти се опитват да получат легитимност чрез благосклонното мнение на чужденци и посетители и временно се въздържат от действия срещу евреите.
август: Нацистите основават Служба за борба с хомосексуалността и абортите.
25 октомври: Хитлер и Мусолини създават оста Рим-Берлин.

1937
януари: На евреите е забранено да упражняват множество професии, включително преподаване на германци, а също и да работят като счетоводители и зъболекари. Отнемат им се също данъчни и детски отстъпки.
15 юли: Отворен е концентрационният лагер Бухенвалд.
8 ноември: Пътуваща изложба под наслов "Вечния евреин" отваря врати в Мюнхен.

1938
12/13 март: Нацистки войници навлизат в Австрия, в която има 200 000 евреи, повечето от които живеят във Виена. Хитлер обявява Аншлус (присъединяване) с Австрия. Всички антисемитски мерки незабавно са наложени в новоприсъединените територии.
март: След Аншлуса SS са натоварени с еврейските въпроси в Австрия.
22 април: Нацистите забраняват съществуването на еврейски бизнес под "прикрита" арийска форма.
26 април: Нацистите задължават евреите да регистрират имуществото си.
14 юни: Нацистите въвеждат задължителна регистрация за еврейския бизнес.
май: Създаден е концентрационният лагер Флосенбург.
юли: В Евиан, Франция американци свикват конференция на Обществото на народите с делегати от 32 страни, за да се обсъди по какъв начин да се окаже помощ на евреите бегълци от хитлеристка Германия. Конференцията не дава резултат, защото нито една държава не желае да ги приеме.
6 юли: Нацистите забраняват на евреите да търгуват и да извършват определени търговски услуги.
23 юли: Нацистка заповед задължава евреите навършили 15 години да си изваждат лични карти, издавани от полицията, и да ги показват при поискване от всеки полицейски служител.
25 юли: Със закон се забранява на еврейските лекари да практикуват медицина.
1 август: Aдолф Айхман изгражда Служба по еврейска емиграция във Виена за да увеличи темповете на емиграция.
3 август: Италия нарежда прокарването на антисемитски закони.
8 август: В Австрия е създаден концентрационният лагер Маутхаузен.
11 август: Нацистите събарят синагогата в Нюрнберг.
17 август: Нацистите изискват еврейските жени да добавят Сара, а мъжете - Израел, към имената си на официални документи, включително паспортите.
27 септември: На евреите се забраняват всякакви официални длъжности.
30 септември: Мюнхенска конференция: Великобритания и Франция се съгласяват с германската окупация на Судетската област.
5 октомври: Законът изисква еврейските паспорти да имат печат с голямо червено "J" (Jude - евреин).
15 октомври: Германски войски окупират Судетската област.
28 октомври: Нацистите арестуват 17 000 евреи с полско гражданство, живеещи в Германия, след което ги гонят обратно в Полша, която отказва да ги приеме, оставяйки ги на "ничия земя" близо до полската граница за няколко месеца.
7 ноември: Ернст фон Рат, трети секретар на германското посолство в Париж е прострелян смъртоносно от Хершел Гринзцпан, 17-годишният син на един от депортираните полски евреи. Рат умира на 9 ноември и смъртта му става повод за "Кристалната нощ".
9/10 ноември: Kristallnacht - "Кристалната нощ" - антиеврейски погром в Германия, Австрия и Судетите; 200 унищожени синагоги; 7,500 еврейски магазини са разграбени; 30,000 еврейски мъже изпратени в концентрационни лагери (Дахау, Бухенвалд, Захсенхаузен).
12 ноември: Нацистите глобяват евреите един милиард марки за щети, свързани с "Кристалната нощ". Декрет, принуждаващ всички евреи да прехвърлят търговския си бизнес в арийски ръце.
15 ноември: Еврейските ученици са изключени от германските училища.
3 декември: Закон за принудително арианизиране на всякакъв еврейски бизнес.
14 декември: Херман Гьоринг застава начело на решаването на "еврейския въпрос".

1939
24 януари: Генералът от SS Райнхард Хайдрих получава заповеди от Гьоринг да ускори емиграцията на евреите.
30 януари: Хитлер заплашва евреите докато изнася реч в Райхстага.
21 февруари: Нацистите принуждават евреите да предадат всичките си златни и сребърни предмети.
15/16 март: Германски войски нападат Чехословакия (страна с еврейско население от 350 хил. души)
19 април: Словакия прокарва своя версия на Нюрнбергсите закони.
30 април: Евреите губят правото на наематели и са преместени в еврейски къщи.
май: "Св. Луиз", кораб с 930 еврейски бегълци не получава разрешение за дебаркиране от Куба, САЩ и други страни и се връща в Европа.
18 май: Създаден е концентрационният лагер Равенсбрюк.
4 юли: На германските евреи е забранено да заемат държавни постове.
21 юли:
Адолф Айхман е назначен за директор на Пражката Служба за еврейска емиграция.
1 септември: Нацистите нападат Полша (еврейско население от 3.35 млн, най-голямото в Европа). Начало на дейността на SS в Полша. На евреите е забранено да излизат от домовете си след 8 вечерта през зимата и след 9 - лятото.
3 септември: Англия и Франция обявяват война на Германия.
4 септември: Варшава е обкръжена от германските войски.
17 септември: Съветски войски навлизат в източна Полша.
21 септември: Хайдрих издава нареждания на SS Einsatzgruppen (отряда за специални операции) в Полша, свързани с третирането на евреите. Заповядва те да бъдат събирани в гета близо до железопътни линии за бъдещата "крайна цел". Също така заповядва преброяване на населението и установяването на еврейски административни съвети в гетата, които да прокарват там нацистката политика и укази.
23 септември: Немските евреи нямат право да притежават безжични (радио) станции.
27 септември: Варшава капитулира; Хайдрих става лидер на RSHA.
29 септември: Германия и СССР разделят Полша. Около 2 милиона евреи се намират в области под нацистки контрол, други 1 300 000 остават в Съветската зона.
септември: Цитат от Нацисткия вестник "Der Stürmer", издаван от Юлиус Щрайхер - "Евреите трябва да се изтребят напълно. Тогава тази чума ще изчезне от Полша с един замах".
октомври: Нацистите започват евтаназия на болни и инвалиди в Германия.
6 октомври: Прокламация на Хитлер за изолацията на евреите.
12 октомври: Евакуация на евреи от Виена. Ханс Франк е избран за нацистки губернатор на Полша. Германия започва депортация на австрийски и чешки евреи към Полша.
26 октомври: С декрет на полските евреи на възраст от 14 до 60 години е наложен принудителен труд.
28 октомври: Създадено е първото полско гето - Пьоткров.
23 ноември: Въведено е изискване за евреите над 10-годишна възраст в Полша да носят жълта звезда (на Давид) на дрехите си.
декември: Адолф Айхман поема отдел IV B4 на Gestapo, занимаващ се единствено с еврейските дела и евакуации.

1940
25 януари:
Нацистите избират град Освиенцим (Аушвиц) в Полша, близо до Краков, за местоположение на нов концентрационен лагер.
януари: Цитат от нацисткия вестник "Der Stürmer": "...Наближава мигът, в който машината ще се задвижи и ще подготви гроба за световния престъпник - Юда - от който няма да възкръсне."
12 февруари: Първо депортиране на немски евреи в окупираната Полша.
9 април: Нацистите окупират Дания (с еврейско население от 8 000 души) и Норвегия (2 000 души).
30 април: Наредено е гетото Лодз (Лицманщад) в окупирана Полша с 230 000 евреи в него да се запечата за външния свят.
1 май: Нацистите нападат Франция (с еврейско население от 350 000 души), Белгия (65 000), Холандия (140 000) и Люксембург (3500). Гетото в Лодз официално е затворено за външния свят. Рудолф Хьос е определен за комендант на Аушвиц.
26 май: Започва работа концентрационният лагер "Аушвиц".
14 юни: Париж е окупиран от нацистите.
22 юни: Франция подписва примирие с Хитлер.
юли: Айхман представя “Мадагаскарският си план” за изселване на цялата европейска еврейска популация на остров Мадагаскар, край бреговете на източна Африка. Идеята не е приета.
17 юли: Вишистка Франция предприема първи антиеврейски мерки.
8 август: Румъния въвежда антиеврейски мерки, забранявайки обучението и наемането им на работа, след което започва и "румънизация" на еврейския бизнес.
20 септември: Създаден е концентрационният лагер Бреендонк в Белгия.
27 септември: Тристранният пакт е оформен от Германия, Италия и Япония.
3 октомври: Вишистка Франция прокарва своя версия на Нюрнбергските закони. Нацистите контролират Румъния (еврейско население от 34 000 души).
22 октомври: Депортиране на 29 000 немски евреи от Баден, Саар и Елзас-Лотарингия във Вишистка Франция.
ноември: Унгария, Румъния и Словакия стават съюзници на Оста. Гетото в Краков (70 000 евреи) е запечатано.
15 ноември: Варшавското гето с над 400 000 евреи е запечатано.

1941
през 1941: Ханс Франк, губернатор на Полша заявява:"Не искам от евреите нищо друго освен да изчезнат".
януари: Цитат от "Der Stürmer": "Сега изпълнението на присъдата започна и ще стигне до своя край, когато еврейското познание бъде заличено от земята." Погроми в Румъния завършват с 2000 убити евреи.
22 февруари: 430 еврейски заложници са депортирани от Амстердам след като евреи убиват холандски нацист.
март: Хитлер издава "Комисарската заповед", позволяваща екзекуцията на всеки заподозрян, че е комунист, в териториите, които ще бъдат завзети от Съветите.
1 март: Химлер прави първото си посещение в Аушвиц, по време на което заповядва на коменданта Рудолф Хьос да започне разширение, включващо построяването на нова част към комплекса близо до Биркенау, която да побира 100 000 затворници.
2 март: Войските на Вермахта започват преминаването си през България към Гърция (В България има около 50 000 евреи).
7 март: Немски евреи са подложени на принудителен труд.
26 март: Главното командване на германската армия дава одобрението си за дейността на SS отрядите за унищожение (Einsatzgruppen) в окупирана Полша под командването на RSHA и Хайдрих.
29 март: "Комисариат" по еврейските въпроси е създаден във Вишистка Франция.
6 април: Германия напада Югославия (75 000 евреи) и Гърция (77 000 еврейско население).
14 май: 3 600 евреи са арестувани в Париж.
16 юни: Френският маршал Петен съобщава по радиото, че ще сътрудничи на Хитлер.
22 юни: Германия напада Съветския съюз (с 3 милиона еврейско население).
29/30 юни: Румънски войници провеждат акция срещу евреите в град Jassy, убивайки 10 000 евреи.
лятото:
Химлер извиква коменданта на Аушвиц Рудолф Хьос в Берлин и му съобщава: "Фюрерът нареди Окончателно решение на еврейския въпрос. Ние, SS, трябва да изпълним тази заповед... И за тази цел избрах Аушвиц."
юли: Докато немската армия напредва, SS Einsatzgruppen я следват, провеждайки масови убийства на евреи в окупираните земите. Установени са гета и в Ковно, Минск, Витебск и Житомер. По това време правителството на Вишистка Франция конфискува собствеността на евреите.
17 юли: Нацисткият расистки "философ" Алфред Розенберг е назначен за министър на окупираните източни територии да ръководи земите, завзети от Съветския съюз.
21 юли: В окупираните полски земи близо до Люблин влиза в действие нов концентрационен лагер - Майданек.
25/26 юли: 3 800 евреи са убити по време на погром от литовци в Ковно.
31 юли: Гьоринг инструктира Хайдрих да подготви Окончателно решение на еврейския въпрос.
юли - август: Десетки хиляди руснаци и евреи са убити от Einzatzgruppen в окупираните територии. Ето няколко примери:
5,200 евреи убити в Бялисток.
2,000 евреи убити в Минск.
5,000 евреи убити в Вилна.
5,000 евреи убити в Брест-Литовск.
5,000 евреи убити в Taрнопол.
3,500 евреи убити в Золочев.
11,000 евреи убити в Пинск.
14,000 евреи убити в Каменец-Подолск
12,287 евреи убити в Кишинев.
Стотици други кланета са извършени от нацистите в Русия. 148 000 евреи са убити в Бесарабия между юли и октомври 1941 г.
август: Евреите в Румъния са насилствено отведени в Транснистрия. До декември 70 000 от тях умират. Гета са създадени в Бялисток и Лвов.
26 август: Унгарската армия подгонва 18 000 евреи в Каменец-Подолск.
2 септември: Немските евреи се задължават да носят жълти звезди.
3 септември: Първото изпробване на газ Циклон Б в Аушвиц.
6 септември: Създадено е гето във Вилнюс (Литва) със 40 000 евреи.
17 септември: Начало на масовото депортиране на немски евреи.
19 септември: Германската армия превзема Киев.
27/28 септември: 23 000 евреи убити в Каменец-Подолск, в Украйна.
29/30 септември: SS Einsatzgruppen убиват 33 771 евреи в Баби Яр, близо до Киев.
октомври: 35 000 евреи от Одеса са разстреляни. Създаден е Аушвиц ІІ (Биркенау) за унищожение на евреи, цигани, поляци, руснаци и представители на други етноси.
2 октомври: Начало на германското нападение към Москва.
23 октомври: Нацистите забраняват еврейската емиграция от райха.
ноември: SS Einsatzgruppe B докладва за 45 476 убити евреи.
24 ноември: Създадено е гетото Терезиенщад в близост до Прага, Чехословакия. Нацистите го използват като представително гето за пропагандни цели.
30 ноември: Масов разстрел на латвийски и немски евреи близо до Рига.
7 декември: Японците нападат американската база “Пърл Харбър”. На следващия ден САЩ и Великобритания обявяват война на Япония.
8 декември: В Полша, близо до Лодз, започва да работи концентрационният лагер Хелмно (Кулмноф): 340 000 евреи, 20 000 поляци и чехи са убити до април 1943 г. Евреите, заведени там, са поставяни в подвижни газови фургони и откарвани до гробищни ровове. При пътуването въглеродният монооксид от изгорелите газове на ауспуха се вкарва в херметично затовреното товарно отделение с евреите, за да ги убие. Първите обгазени жертви включват 5 000 цигани, депортирани от райха в Лодз.
11 декември: Хитлер обявява война на САЩ. Тогава Рузвелт обявява война на Германия с думите: "Никога преди не е имало по-голямо предизвикателство за живота, свободата и цивилизацията". САЩ влиза във войната в Европа и постепенно концентрира близо 90% от военните си ресурси срещу Хитлер.
12 декември: Корабът "Струма" отплава от Румъния към Палестина с 769 евреи на борда, но по-късно му е забранено от англичаните да дебаркира. През февруари 1942 г. отплава обратно в Черно море, където е пресрещнат от съветска подводница и е потопен като "вражеска цел".
16 декември: По време на среща на министрите Ханс Франк, губернаторът на Полша, заявява: "Господа, трябва да ви помоля да се избавите от всякакво състрадание. Трябва да унищожим евреите, където и да ги открием и където е възможно, за да поддържаме структурата на райха цяла..."

1942
януари: Масови убийства на евреи чрез използване на Циклон Б започват в Аушвиц-Биркенау в Бункер I в Биркенау, като телата са погребвани в масови гробове в близка ливада.
20 януари: Проведена е конференцията "Ванзее" за координира на процеса "Окончателно решение".
30 януари: SS Einsatzgruppe A докладва за 229 052 убити евреи.
март: В окупирана Полша започва да работи нов концентрационен лагер - "Белзец". Лагерът е оборудван с постоянни газови помещения използващи въглероден монооксид, прокаран по тръби от двигатели извън помещенията. По-късно обаче този газ е заменен от Циклон Б.
17 март: Депортиране на евреите от Любляна в Белзец.
24 март: Начало на депортиране на словашки евреи в Аушвиц.
27 март: Начало на депортиране на френски евреи в Аушвиц.
28 март: Фриц Заукел става началник на човешките ресурси, за да ускори набирането на робски труд.
30 март: Първи влакови композиции, пълни с евреи от Париж, пристигат в Аушвиц.
април: Първи попълнения от евреи са докарани в Майданек.
20 април: На германските евреи е забранено да използват градски транспорт.
май: В окупирана Полша заработва екстерминационният лагер Собибор. Оборудван е с три газови помещения, използващи въглероден монооксид, но по-късно заработва с Циклон Б.
19 май: "Ню Йорк Таймс" съобщава на една от вътрешните си страници, че нацистите са екзекутирали повече от 100 000 евреи в прибалтийските провинции, 100 000 в Полша и два пъти повече в СССР.
27 май: Хайдрих е смъртоносно ранен при атентат, извършен от двама офицери от чешката съпротива, обучени в Британия.
юни: Газ фургони използвани в Рига.
1 юни: На евреите във Франция, Холандия, Белгия, Хърватска, Словакия, Румъния е наредено да носят жълти звезди.
4 юни: Хайдрих умира от раните си.
5 юни: SS докладва за 97 000 затворници, "преработени" в подвижните газови камери.
10 юни: Като разплата за смъртта на Хайдрих нацистите унищожават Лидице - село в Чехия, северозападно от Прага. SS-войски убиват мъжкото население, депортират жените и децата в концетрационни лагери и изгарят цялото село. Името на градчето е заличено от всички немски карти. След ВСВ селото е реконструирано в памет на жертвите.
11 юни: Айхман се среща с делегати ор Франция, Белгия и Холандия, за да координират плновете за депортиране на евреите.
30 юни: В Аушвиц заработва второ газово помещение - Бункер II в Биркенау, заради големия броя присигащи евреи.
30 юни и 2 юли: Ню Йорк Таймс съобщава чрез "Лондон Дейли Телеграф", че вече над 1 милион евреи са убити от нацистите.
лятото: Швейцарски делегати от Световния еврейски конгрес получават информация от германски индустриалец относно нацисткия план за изтребление на евреите. Те от своя страна предават информацията до Лондон и Вашингтон.
2 юли: Евреи от Берлин са изпратени в Терезиенщад.
7 юли: Химлер дава разрешение за стерилиционни експериментите в Аушвиц.
14 юли: Начало на депортирането на датски евреи в Аушвиц.
16/17 юли: 12 887 евреи от Париж са арестувани и пратени в концентрационен лагер около Дранси. Приблизително 74 000 евреи, включително 11 000 деца, в крайна сметка ще бъдат транспортирани в Аушвиц, Майданек и Собибор.
17/18 юли: Химлер посещава Аушвиц-Биркенау за два дни, инспектирайки всички строежи и разширения, след което наблюдава процеса на изтребване от начало до край, когато два влака пълни с евреи пристигат от Холандия. Комендант Хьос е повишен. Строежите включват четири големи газови помещения/крематориуми.
19 юли: Химлер нарежда Операция "Райнхард", масово депортиране на евреи в Полша към концентрационните лагери.
22 юли: Начало на депортирането от Варшавското гето към новия лагер на смъртта Треблинка. Също начало на депортирането на белгийски евреи в Аушвиц.
23 юли: Лагерът на смъртта Треблинка започва работа в окупирана Полша, източно от Варшава. Оборудван е с две сгради, съставени от 10 газови помещения, всяко с капацитет от 200 затворници. Въглероден монооксид е прокаран с тръби от двигатели, но по късно е заменен от Циклон Б. Телата са погребвани в открити ями.
август: Начало на депортиране на хърватски евреи в Аушвиц.
23 август: Започва атака на Вермахта към Сталинград.
26/28 август: 7 000 евреи са арестувани в окупирана Франция.
9 септември: Започва изгаряне на трупове в открити ями при Аушвиц. Взето е решение да се изровят и изгорят вече погребаните 107 000 тела, за да се предотврати замърсявано на подпочвени води.
18 септември: Намаляване на хранителните дажби на евреите в Германия.
26 септември: SS започва осребряване на предмети и ценности на евреите от Аушвиц и Майданек. Германски банкноти са изпратени в Националната банка. Чужда валута, злато, бижута и други ценни предмети са изпратени на икономическата администрация в щаба на SS. Часовници и писалки са раздадени на войниците на фронта. Дрехите са разпределени по немски семейства. До 18 февруари над 800 фургона с конфискувани стоки напускат Аушвиц.
5 октомври: Химлер нарежда всички евреи от концентрационните лагери в Германия да бъдат изпратени в Аушвиц и Майданек. Германски очевидец наблюдава масово убийство, извършено от SS.
14 октомври: Масово убийство на евреи от гетото Мизоч в Украина.
22 октомври: SS потушава бунт в Захсенхаузен на група евреи, подготвени за депортиране в Аушвиц.
25 октомври: Начало на депортиране на евреи от Норвегия.
28 октомври: Първа група евреи от Терезиенщад пристига в Аушвиц.
ноември: Масово убийство на 170 000 евреи в района на Бялисток.
10 декември:
Първа група евреи от Германия пристига в Аушвиц.
декември: Избиването в Белзец спира след равносметката, че 600 000 евреи са убити. Тогава лагерът е унищожен, а земята - разорана и засадена с растения.
17 декември: Британския Външен секретар Идън съобщава на британската Камара на общините, че нацистите "вече на практика реализират често повтаряното от Хитлер намерение да изтреби евреите в Европа". САЩ обявява, че тези престъпления ще бъдат наказани.
28 декември: Започват стерилизационни експерименти с жени в Биркенау.

1943
през 1943: Броят на убитите от SS Einsatzgruppen надхвърля един милион. Нацистите използват специални екипи за робски труд, да изравят и изгарят телата, за да заличат следите.
18 януари: Първа съпротива на евреите от Варшавското гето.
29 януари: Нацистите заповядват всички цигани да бъдат арестувани и пратени в лагери за изтребление.
30 януари: Ернст Калтенбрунер заема мястото на Хайдрих като началник на RSHA.
февруари: Румънското правителство предлага на Съюзниците прехвърлянето на 70 000 евреи в Палестина, но не получава отговор от Британия или САЩ. Гръцки евреи са транспортирани в гетата.
2 февруари: Германската 6-та армия капитулира при Сталинград.
27 февруари: Евреите работещи за берлинската военна индустрия са изпратени в Аушвиц.
март: Начало на депортирането на евреи от Гърция към Аушвиц, продължила до август. Броят на изпратените достига 49 900 затворници.
1 март: В Ню Йорк американските евреи правят масов митинг на Медисън Скуеър Гардън, за да окажат натиск на правителството на САЩ да помогне на евреите в Европа.
14 март: Ликвидирано е гетото Краков.
17 март: България отказва депортиране на евреите си.
22 март: Наскоро построената газова камера/крематориум IV заработва в Аушвиц.
31 март: Наскоро построената газова камера/крематориум II заработва в Аушвиц.
4 април: Камера/крематориум V е пусната в експлоатация.
9 април: Изтребването в Хелмно спира. Лагерът ще бъде реактивиран през пролетта на 1944 г. за ликвидирането на гетата. Общо там загиват 300 000 души.
19-30 април: Бермудската конференция се свиква от делегати от САЩ и Великобритания, които обсъждат проблема с бежанците от окупираните от нацистите страни. Конференцията оабче завършва безрезултатно, що се отнася до лошото положение на евреите.
19 април: Waffen-SS атакуват еврейската съпротива във Варшавското гето.
май: SS-Hauptsturmführer д-р Йозеф Менгеле пристига в Aушвиц.
13 май: Германските и италианските войски в Северна Африка се предават на Съюзниците.
19 май: Нацистите обявяват, че Берлин е Judenfrei (чист от евреи).
11 юни: Химлер нарежда ликвидация на всички еврейски гета в Полша.
25 юни: Открита е новата газова камера/крематориум III в Аушвиц. С това четирите крематориуми имат дневен капацитет от 4 756 души.
9/10 юли: Съюзниците стъпват в Сицилия.
2 август: Двеста евреи избягват от лагера на смъртта Треблинка по време на бунт. Нацистите ги преследват един по един.
16 август: Гетото Бялисток е ликвидирано.
август: Изтребването в Треблинка се прекратява след 870 000 убийства.
септември: Гетата във Вилнюс и Минск са ликвидирани.
11 септември: Германците окупират Рим, след като са окупирали Северна и Централна Италия, в която има около 35 000 евреи. Начало на превозване на еврейски семейства от Терезиенщад в Аушвиц.
октомври: Датската съпротива помага да се прехвърлят безопасно 7 220 евреи по море до Швеция.
4 октомври: Химлер говори открито за Окончателното решение в Позен.
14 октомври: Масово бягство от Собибор на евреи и съветски военнопленници. 300 от тях стигат невредими до близките гори. От тези 300 ще оцелеят петдесет. След това избиването в Собибор се прекратява, оставяйки зад себе си 250 000 убити. Всички следи на лагера на смъртта са заличени и на тяхно място са засадени дървета.
16 октомври: Евреи в Рим са арестувани, 1 000 от тях са изпратени в Аушвиц.
ноември: Гетото Рига е ликвидирано. Щатският конгрес крие слуховете относно бездействието на правителството спрямо европейските евреи, въпреки нарастващите случаи на масово избиване.
3 ноември: Нацистите провеждат операция "Празник на жътвата" ("Erntefest") в окупирана Полша, избивайки 42 000 евреи.
4 ноември: Цитат от "Der Stürmer": "Всъщност е вярно, че евреите, така да се каже, изчезнаха от Европа и че еврейския "Източник от Изтока", от където еврейската епидемия от векове тормози европейците, вече не съществува. Но фюрерът на германците в началото на войната предсказа това, което стана."
11 ноември: Комендантът на Аушвиц Хьос е повишен в главен инспектор по концентрационните лагери. Новият комендант Лийбеншел разделя обширния комплекс Аушвиц на около 30 подлагери в три главни сектори.
2 декември: Първата група евреи от Виена пристига в Аушвиц.
16 декември: Главният хирург на Аушвиц докладва за 106 успешни кастрации.

1944
3 януари: Съветските войски достигат до предишните полски граници.
24 януари: В отговор на политическия натиск да се помогне на евреите, намиращи се под нацистки контрол, Рузвелт създава Военен съвет за бежанците.
25 януари: Бележка от дневника на Ханс Франк - губернатор на Полша, отговарящ първоначално за съдбата на 2,5 милиона евреи под негово командване: "В този момент все още в Главното губернаторство имаме може би 100 000 евреи".
февруари: Айхман посещава Аушвиц.
19 март: Германия окупира Унгария (еврейско население от 725 000). Айхман пристига с "Командосите от специалната секция" на Gestapo.
24 март: Президентът Рузвелт прави изявление осъждащо нарастващите немски и японски "престъпления срещу човечеството".
5 април: Еврейкият затворник Зигфрид Ледерер бяга от Аушвиц и достига жив до Чехословакия. Там той предупреждава Старейшините на Съвета в Терезиенщад за Аушвиц.
7 април: Двама евреи бягат от Аушвиц и достигат до Чехословакия. Единият от тях, Рудолф Врба, докладва на папския наместник в Словакия, който е препратен във Ватикана, където пристига в средата на юни.
14 април: Първата група евреи от Атина пристига в Аушвиц - общо 5 200 затворници.
май: Агентите на Химлер тайно предлагат на западните съюзници да разменят евреи за камиони, стоки и пари.
8 май: Рудолф Хьос се завръща в Аушвиц със заповед от Химлер да надзирава избиването на унгарските евреи.
15 май: Начало на депортиране на евреите от Унгария в Аушвиц - до 27 юни са депортирани 380 000.
16 май: Евреи от Унгария пристигат в Аушвиц. Айхман пристига за да съблюдава лично и да ускори процеса на избиване. До 24 май 100 000 евреи за обгазени. Между 16 и 31 май SS докладва за събрани 88 паунда злато и бели метали от зъбите на обгазените. До края на юни 381 661 затворници - половината от евреите в Унгария - пристигат в Аушвиц.
юни: Делегация на Червения кръст посещава Tерезиенщад след като нацистите внимателно са подготвили лагера и еврейските затворници, завършила с благосклонни доклади.
6 юни: Денят “Д”. Съюзниците стъпват на нормандския бряг.
12 юни: Алфред Розенберг заповядва изпълнението на акция "Heuaktion" - отвличането на 40 000 полски деца на възраст между 10 и 14 години за робски труд за райха.
лятото: Аушвитц-Биркенау записва рекорден дневен брой на обгазени и изгорени затворници - над 9 000. Шест големи ями са използвани за изгаряне на телата, когато цифрата надвишава капацитета на крематориумите.
юли: Шведският дипломат Роул Валенсберг пристига в Будапеща, Унгария, и успява да спаси около 33 000 евреи, като издава дипломатически документи и създава "safe houses".
24 юли: Съветските войски освобождават първия концентрационен лагер в Майданек, където са били убити 360 000 затворници.
4 август: Ане Франк и семейството й са арестувани от Gestapo в Амстердам и изпратени в Аушвиц. Ане и сестра й Марго по-късно са пратени в Берген-Белзен, където Ане умира от тиф на 15 март 1945 г.
6 август: Последното еврейско гето в Полша - Лодз е ликвидирано с изпращането на 60 000 евреи в Аушвиц.
7 октомври: Бунт на Sonderkommando (еврейски роби) в Аушвитц -Биркенау, който завършва с пълното унищожение на крематориум IV.
15 октомври: Нацистите налагат контрол над Унгарското марионетно правителство, след което депортирането на евреите продължава, което преди това е било временно прекратено заради международния политически натиск да се спрат гоненията на евреите.
17 октомври: Айхман пристига в Унгария.
28 октомври: Последна група евреи за обгазяване от Терезиенщад присига в Аушвиц.
30 октомври: За последен път се използват газовите камери в Аушвиц.
8 ноември: Нацистите принуждават 25 000 евреи да изминат пеш около 100 мили в дъжд и сняг от Будапеща до австрийската граница, следвани от втора група принудително маршируващи 50 000 души, завършили похода си в Маутхаузен.
25 ноември: Химлер нарежда унищожаването на на крематориумите в Аушвиц.
в края на 1944: Оскар Шиндлер спасява 1200 евреи, премествайки ги от Плажовския трудов лагер в родния си град Брунлиц.

1945
през 1945: Докато Съюзниците напредват, нацистите провеждат "Маршове на смъртта" за обитателите на концентрационните лагери в отдалечените райони.
6 януари: Съветите освобождават Будапеща, спасявайки над 80 000 евреи.
14 януари: Съветските войски навлизат в Източна Германия.
17 януари: Освобождение на Варшава от Съветската армия.
18 януари: Нацистите евакуират 66 000 души от Аушвиц.
27 януари: Съветски войски освобождават Аушвиц. До този момент там са убити 2 милиона души, 1,5 милиона от тях са евреи.
4 април: Лагер Ордруф е освободен и по-късно посетен от генерал Айзенхауер.
10 април: Съюзниците освобождават Бухенвалд.
15 април: Приблизително 40 000 затворници са освободени в Берген-Белзен от британците, които съобщават, че "и вътре, и извън постройките имаше килим от трупове, човешки екскременти, парцали и мръсотия."
23 април: Съветската армия достига Берлин.
29 април: 7-ма американска армия освобождава концентрационния лагер "Дахау".
30 април: Адолф Хитлер и Ева Браун се самоубиват в бункера в Берлин. Американците освобождават 33 000 затворници от концентрационни лагери.
2 май: Терезиенщад е поет от Червения кръст.
5 май: Маутхаузен е освободен.
7 май: Безусловна германска капитулация подписана от ген. Йодл в Реймс.
9 май: Херман Гьоринг се предава на войници от 7-ма американска армия.
23 май: Reichsführer-ът на SS Хайнрих Химлер се самоубива.
20 ноември: Откриване на Нюрнбергския международен военен трибунал.

цитирай

3.анонимен -Демагогия и манипулация
03.02.2008 08:34

Демагогия и манипулация е това...като не я мразете - виждяхме "любовта" на Паси, на Ал.Бож. - виждаме сега и особената "любов" на Серж Дим. Якоб Станишев...
стига еврейска демагогия...

цитирай

4.анонимен -Поздрави!
16.05.2008 18:49

Александре, поздравявам те, че си поместил това интервю в блога си! Да се надяваме, че то изразява и твоето лично мнение по въпроса (от фамилията ти съдя, че си евреин), както и това на по-голямата част от еврейската общност в България!
Аз също съм националист и съм против расовите предрасъдъци, "етно-национализма", фашизма и комунизма. Според Конституцията, българската нация е съставена от различни етноси. Етническите българи, турци, роми и евреи с българско гражданство са част от българската нация. Ех, де да бяха и по убеждения такива... Така че всеки един с българско гражданство, който се самоупределя като българин (по национална принадлежност, нямам предвид по етническа), поставя интересите на България над тези на всички други страни и работи за тях, е истински и достоен Българин. Расистите само пречат на национализма, пък и въобще на обществото, от който и етнос да са те. И трябва да бъдат преследвани абсолютно наравно от закона. За жалост в момента се наблюдава тенденция на "обратна дискриминация", т.е. малцинствата в някои случаи се ползват с по-големи привилегии от мнозинството, само защото са "малцинства". И това пак е двоен стандарт и деление на етническа основа - расизъм. Полицията нарочно "не разкрива" циганските престъпления като убийството на проф. Калоянов, това на сестрите Белнейски други. Българи националисти често са наричани "нацисти" и "фашисти", без никакво основание. Само защото показват фактите.
Но да разгледаме по-подобно отношенията на всеки един етнос към останалите и проблемите, които се пораждат в тази връзка. Въпреки, че в България никога не е имало сериозни прояви на расизъм (след Освобождението и като изключим Възродителния процес, който не беше "българско", а съветско дело). Законът за защита на нацията пък беше нацистко дело. Въведохме го, за да отбием номера пред нацистите, понеже можеше да им писне, да им играем по нервите най-накрая, да ни окупират и насилствено да депортират евреите.
Лошото, което правят етническите българи е, че някои от тях понякога обиждат другите. Казват им "мангал", "мръсен циганин", "чифут", "резак" и не ги смятат за част от българската нация. Мразят етническите турци заради турското робство, което свърши преди 130 години и както сами се досещаме, турците които в момента са живи нямат абсолютно никаква вина за него. Също така вярват в световния еврейски заговор, не безпочвено, представят доказателства и така намират повод да мразят всички евреи. Аз не знам дали съществува световен еврейски заговор, но дори и да съществува, не трябва да поставяме всички евреи под общ знаменател. Те, както и ние, са индивидуални личности, макар и да са повечето с племенно съзнание и не всички мислят по един и същи начин. Трябва да се отсява зърното от плявата, което важи и за другите етноси.
Основният проблем на циганите е, че са необразовани. И точно защото са необразовани, не могат да си намерят работа, освен по строежите, бедни са и крадат. Първо трябва всички цигани да завършат средно образование (поне) и да работят, не да крадат. И това може да стане единствено с тяхно желание. После ние трябва да ги приемем в общество, а не да ги дискриминираме.
Някои турци все още понякога ни викат "гяури" и не се отнасят добре с нас в смесените райони, което не трябва да се допуска. На някои места в Кърджалийско не можеш да си купиш хляб, ако не го поискаш на турски. Но основния проблем, който идва от турците си остава раковото образование ДПС.
Някои евреи понякога са склонни да определят всяка критика към държавата Израел или към техни организации (като т.нар. "антиклеветническа лига") като "атисемитизъм", "нацизъм", "фашизъм" и "ксенофобия". А това не е вярно! Искам добре да го запомниш. Когато критикуваме политиката на Франция, "нацисти" ли сме, мразим ли всички французите, смятаме ли, че Франция не трябва да съществува? Не. Ние просто критикуваме политиката на Франция в конкретния момент. Защо тогава като критикуваме политиката на Израел сме "нацисти", "антисемити" и "не искаме Израел да съществува"? Това не е вярно, ние просто критикуваме политиката на Израел в конкретния момент. Когато казваме, че "антиклеветническата лига" е корумпирана организация, която на някои места в САЩ прави така, че да се забрани коледната украса и да не се пожелава "Честита Коледа!" понеже било "дискриминация", а да се казва "Весели празници!", това "антисемитизъм" и "ксенофобия" ли е? Не. Това е критика към антихристиянската и ксенофобска организация "антиклеветническа лига". Също така не смятам, че отричането на Холокоста трябва да бъде криминализирано. Не виждам нищо лошо в това да се подлага под въпрос и отново да се изследва точния брой на загиналите евреи, ако има доказателства. Пример: До 1990 на паметната плоча в Аушвиц пишеше, че "4 000 000 души са били избити в лагера". След това я смениха с друга, на която пише "1 500 000 души" и така си остана, и до днес. Най-важното е истината да излезе наяве. Но каквито и да са резултатите от едно такова изследване, не трябва да се подлага под въпрос правото на Израел да съществува или евреите да бъдат обиждани.
А критиката ми към държавата Израел е, че тероризира палестинците. Трябва да има 2 държави. "Палестина" - Ивицата Газа и Западния бряг и "Израел", останалите територии. След това, държавите които още не са признали Израел, трябва да го направят. Другото, което искам да знаете е, че филмът "Страстите Христови" не е антисемитски. Той просто е екранизация на написаното в Евангелията като всеки друг филм за Христос.

И накрая ще поправя последния отговор на Сами Рафаел, който казва:

"Присъединяването на България към тристранния пакт през Втората световна война, дошла именно вследствие на Ньойския договор, става ЗАРАДИ ОБЕЩАНИЕТО на Третия райх за връщане на насилствено изтръгнатото от България."

Присъединяването на България към Тристранния пакт става преди всичко, заради това, че германските войски са стояли на северната ни граница, готови да ни окупират, ако откажем да сме техни съюзници. Така, че ако бяхме отказали, евреите заминаваха.

цитирай

5.aleksanderlevit -Съгласен съм с изразената позиция в ...
16.05.2008 19:28

Съгласен съм с изразената позиция в последния коментар

цитирай

6.анонимен -Калоян
15.06.2008 22:28

Опитвам се да не ви мразя, вас евреите, даже се опитвам да ви обикна, но нещо не се получава. Винаги се сещам за това, което пише в Талмуда за неевреите и особено за християните. Не можете да пишете такива неща за нас и да не ви мразя/мразим.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Талмуд

Жалко, едва ли някога ще има мир между нас. Наистина жалко.

цитирай

7.анонимен -Юдеи по избор
20.06.2008 19:36

Александре, колко българи приели юдаизма познаваш? На каква възраст са? И попринцип много ли такива има или почти не се срещат? Какви са ти впечатленията от тях?

Аз познавам трима евреи приели християнството на 12, 27 и 40 години. Протестанти са понеже протестантите не се кланят на икони и светци. Впечатленията от тях са ми нормални.

Самуил

цитирай

8.aleksanderlevit -Първо нека уточним какво разбираш ...
21.06.2008 02:18

Първо нека уточним какво разбираш под "българи" - по Конституция или по самосъзнание и самоусещане?
Ако по Конституция то трябва да бъдат смятани всички български евреи или по-голямата част от тях, ако по самосъзнание пак трябва да с броят, тъй като данните от войните катгорично доказват патриотизма на българските евреи, но затова пък трябва да изключим българските мохамедани,на които и днес е позволено да открито да заявяват неприязан към България; въпреки, че голяма част живеят от социалните институции на тази държава.
И тъй като пркалено във вашия сайт се спекулира със "злосторното поведение на българските евреи" и конкретно със Соломон Паси ще ти кажа, че той според еврейския закон ( Халаха/Халака) не е евреин и последното не засяга религиозната принадлежност, но и юридическата - ако Соломон Паси реши да стане гражданин на Израел в документите ще му бъде отказано впиването за евреин.
А на въпроса колко българи приели юдаизма познавам ще попитам колко българи приели християнството познаваш, но не само от страна на приели на попа кадилото, а ценности, морал..... etc...

цитирай

9.анонимен -Юдеи по избор
21.06.2008 11:52

"Българи" по етническа принадлежност. Такива, на които и баща им, и майка им са етнически българи. Та, познаваш ли такива?
Радвам се, че българските евреи са участвали във войните и т.н. И все пак ми е интересно сега на коя държава са по-лоялни, на България или на Израел? Май повечето от тях на Израел, за наше голямо съжаление! И ако стане конфликт между двете държави, в който Израел е кривият (така да го наречем), каква позиция ще заемат? За Израел, неутрална, пасивна за България, ще се бият за България? Може би първите две... Знам, че в Талмуда пише да сте добри граждани на държавата, в която живеете (за религиозните). Но пък при все че има Израел... България на кое място остава...
Имаш някаква фобия от мюсюлманите, не знам защо точно? Може би защото Израел е във война с тях и смяташ, че всички мюсюлмани мразят евреите. Което не е вярно. Иначе за мюсюлманите от ДПС си прав. И аз имам фобия от тях. Питам се и за т.нар. етнически турци дали са по лоялни на България или на Турция...
Кой е "нашият" сайт? Знам, че Соломон Паси не е евреин според религиозния закон. Но пък го съдеха заедно с Милен Велчев, че е предавал секретна информация на Израел...(и аз съм склонен да вярвам, че е виновен). Както и да е, това не би трябвало да се прехвърля на всички от еврейски произход.
Много българи "приели християнството" познавам. Ако отклоняваш въпросите ми и ми отговаряш на тях с въпроси няма да стане диалог.(!)
А, знам за още един евреин приел християнството - на 25 години.

цитирай

10.aleksanderlevit -Българските в България към Бълг...
21.06.2008 19:48

Българските в България към България, а българските преселили се в Израел към Израел.
В голяма грешка си ако смяташ, че няма евреи християни, католици, протестанти.. в общи линии и по отношение на това важи старата поговорката: "двама евреи -три мнения,,
Не мразя мюсюлманите, а просто казавам, че никога няма да приемат принципите върху които се основава западната демокрация, тъй като всичко - от обществееното устройство, правната система....... са ,,оскърбление на религиозното чувство" за мюсюлманина. И ще посоча един прост пример , от които може да изведеш останалото - християнското право приема ли многоженството, приема ли паралелното встъпване в брак?

цитирай

11.анонимен -Юдеи по избор
21.06.2008 20:45

Аз те питах, познаваш ли етнически българи приели юдаизма и знаеш ли колко са те по принцип? Въобще има ли?
Защо не искаш да ми отговориш, а отклоняваш въпроса ми?

Самуил

цитирай

12.aleksanderlevit -Съжалявам, не предполагах, че това ...
22.06.2008 01:40

Съжалявам, не предполагах, че това те вълнува толква много. Не, не познавам българи приели юдаизма

цитирай

13.анонимен -Мюсюлманите
22.06.2008 08:40

Щом те питам, ме вълнува.
Колкото до мюсюлманите, това което пишеш далеч не важи за всички, а сигурно за най-големите фундаменталисти в Европа, които не са много. Не може да се каже, че мюсюлманите създават кой знае какво напрежение на континента. Това е пропаганда, която има за цел да печели подръжници на войните в Афганистан и Ирак и на нови войни. Пак казвам, не е важно какво мюсюлманите смятат за оскърбление на исляма, а какви са европейските закони и как се прилагат. Също така не е чак толкова важно какво пише в шариата, важното е дали отделният индивид го приема. Например според юдейския закон, изневерилите съпруги и неспазващите съботата трябва да бъдат убити с камъни, това също противоречи на християнското право. Но юдеите смятат ли, че трябва да го спазват? Не. Ами значи няма проблем... (Всъщност не знам дали и в Талмуда го пише или само Петокнижието).
Ами аз нали казах, че познавам евреи християни. А колкото до това в кои клонове на християнството са повечето от тях, смятам че в протестантството. Да, поговорката, която каза, важи (и не само за евреите, а и за хората попринцип), само че за евреите е характерно и това, че не се кланят на идоли (смятат иконите, светците и мощите за такива) и затова им е по-лесно да бъдат протестанти. "Евреи за Исус", където има най-много евреи е протестантска църква. Но все пак ти като евреин може би знаеш по-добре. Ако се интересуваш от тези неща де...

Самуил

цитирай

14.aleksanderlevit -Опасността от джихадистки напа...
22.06.2008 17:54

Опасността от джихадистки нападения на Балканите се увеличава, се твърди в нов американски анализ.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3427703,00.html

„Бъдещият балкански халифат: заплахата от радикалния ислям за Европа и Запада”. Кристофър Делисо
http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3314627,00.html

цитирай

15.анонимен -Джихад
22.06.2008 20:04

Значи, тук разковничето се крие в прилагателното "американски". Американските служби са направили този пропаганден "анализ", за да ни настроят срещу мюсюлманите и да се включим на тяхна страна във "войната срещу тероризма", която всъщност е война за стратегическо положение, за заграбване на петролните залежи и за да бъдат обезвредени евентуалните врагове на Израел. Затова данните в този "доклад", според мен, са силно преувеличени. Но пък ако има нещо вярно в него, нека да бъдат изловени терористите. Другото, което не трябва да забравяме е, че ние сме част от окупационните по своята същност сили в Афганистан и Ирак, и е съвсем естествено джихадът да се насочи и срещу нас. Аз съм за незабавното изтегляне на нашите войски оттам. 1-во, защото от морална гледна точка не е правилно нашето участие в окупацията на чужди държави, при това, които нищо не са ни направили. 2-ро, България е бедна и мизерна страна, която няма пари за нищо, камо ли да поддържа военни контингенти извън граница. 3-то, опасността от терористични атаки срещу държавата ни нараства значително.

Против войнстващите албанци в Македония съм, срещу тях трябва да се вземат сурови мерки. Албанците си имат вече две държави - Албания и Косово. Да си ходят там. Аз съм за независимостта на Косово.

Самуил

цитирай

16.aleksanderlevit -Аслъ, как не се сетих, че проница...
22.06.2008 20:29

Аслъ, как не се сетих, че проницателния ти мозък за секунди ще разгадае кой дйствително стои зад този доклад , и че гусина Делисо пее и играе с "ционистите".

А това, че в България джамиите никнат като гъби и че в смесените райони етнически българи се обучават да пишат на турски...................

цитирай

17.анонимен -Това да
22.06.2008 21:47

За България, да. Това е работа на ДПС и на онези, които го финансират. Лошото е, че тази партия е допусната до властта, където всичките са корумпирани и службите бездействат. Трябва да се разпусне ДПС понеже е противоконституционно, да бъдат разследвани всичките му дейности, много от неговите членове изправени пред съда и да бъдат съдени или изгонени емисарите проповядващи радикален ислям.

Против мюсюлманите си, а пък използваш турцизми. :) Ционистите имат много силно лоби и управляват САЩ. И по-точно евреи управляват САЩ. Отречи го и ще те оборя.

Самуил

цитирай

18.aleksanderlevit -ДПС е партия на далаверата, т. е само ...
23.06.2008 01:14

ДПС е партия на далаверата, т.е само ако някой плаща гореспоменатото би могло да се ползва с подкрепата им.
Да, отричам, че евреи управляват САЩ- САЩ се управлява от гражданите.
В България много хора смятат американците за тъпи ,, щото незнали управниците си"..
Просто е.. ако и бъдещето на българите не беше неразривно свързано с политиката и те нямаше да ги познават..

цитирай

19.анонимен -САЩ
23.06.2008 19:29

Първо казваш, че "САЩ се управлява от гражданите си", а после, че гражданите му дори "не знаят кои са им управниците"...

Тук са изложени доказателствата, че евреите управляват САЩ:

http://www.realjewnews.com/

Има 2 неща от този сайт, с които не съм съгласен. Не се признава независимостта на Косово е едното. Освен това, евреите не трябва да приемат християнството. В смисъл, много ще се радвам, ако го направят, но това в никакъв случай не трябва да става насилствено или на всяка цена. То и не пише, че трябва да става насилствено де.

цитирай

20.aleksanderlevit -Няма никакво противоречие - ико...
23.06.2008 22:28

Няма никакво противоречие - икономическите и обществените процеси са в ръцете на гражданите. Властта на политиците е лимитирана . Примерно в Калифорния местната управа не можеда харчи повече от 30% от рекрутираните данъци

цитирай

21.анонимен -САЩ
24.06.2008 00:10

А къде отиват останалите 70%?
Кои икономически и обществени процеси са в ръцете на гражданите и как властта на политиците е лимитирана? Външната политика не е в ръцете на гражданите. И там се фашлифицират избори. Освен това медиите са тези, които осведомяват гражданите и формират мисленето им.

Самуил

цитирай

22.aleksanderlevit -Властта на политиците е лимитирана ...
24.06.2008 00:48

Властта на политиците е лимитирана от гражданското общество, включително както беше посочено и чрез правна санкция - забрана за харчене парите на данъкоплатците...(бел. равнозначно на вписването в Конституцията на България на забрана Сериожката, Доган и Симеон за харчене на бюджетния излишък за "социални цели" (бел. купуване на кебапчета от вонящо свинско) за гласоподавателя.
Успях да издържа до проследяването на родословието на Саркози - в днешно време никой не може да бъде съден заради "вина" на свой предшствник; при все, че не виждам такава.
В друга статия се привеждаше като доказателство управлението на ФЕД от Бен Шалом и Д. Коен , съответно председател и заместник.
Интересно ми е какво щеше да се случи ако американски гражданин (от еврейски произход)беше спечелил подкрепата на близо половин америка , както това се случва с мюслито Барак Хюсеинович...при това поддръжник на някакъв откачен тип, които всекидневно ,, отправя молитви до Господ (бл. който и да е той) да унищожи Америка".(?)
Относно свободата на медиите. Ако в България блог пространството се смята за най-свободомислещата ,, медия" то в САЩ това вече е изключително доходоносна проесия за всеки, които желае и има какво да сподели, а на възнагражденията на един средно ниво блогър са приблизително, колкото месечния бюджет на някоя от националните телевизии в България.
Още едно сравнение - в България ползващите интернет са 15%, като от тях 10% са държавна администрация. В САЩ ползващите интернет са над 80%...
Наистина медиите се продават , но какво от това ..(?)

цитирай

23.анонимен -САЩ
24.06.2008 20:27

"Властта на политиците е лимитирана от гражданското общество..."

Но не достатъчно. Е, в сравнение с тук, да. Но след атентатите от 11.09, които според мен бяха дело на ЦРУ

http://zazz.bg/play:dec2cb58 (1-ва част);
http://zazz.bg/play:928ff809 (2-ра част);
http://zazz.bg/play:3fbc0fd5 (3-та част);

http://www.realjewnews.com/?p=206

, започнаха да се отнемат гражданските свободи на американците. Всяко недемократично действие на властта вече бива оправдавано с "войната срещу тероризма". А всяка критика - заклеймявана като "недопустима", "протерористична", "расистка", "атисемитска" и т.н. Медиите правят всичко възможно да приучат гражданското общество да мисли и прави това, което е удобно на властта.

"В друга статия се привеждаше като доказателство управлението на ФЕД от Бен Шалом и Д. Коен , съответно председател и заместник."

Федералният резерв е частна банка, създадена от евреи и още от началото си е заробваща и ограбваща противокоституционна структура.

http://zazz.bg/play:99007de6 (1-ва част);
http://zazz.bg/play:cd1501b2 (2-ра част);
http://zazz.bg/play:8a254c03 (3-та част);
http://zazz.bg/play:276aa90b (4-та част);

http://www.realjewnews.com/?p=92

Между другото, този филм "Zeitgeist", също е правен от евреи. Има и други части на различни теми, можеш да ги намериш в google, ако не си го гледал де. Предложих ти сайта realjewnews.com, както и филма, за да видиш колко непропорционално са представени 2% от американското население (евреите) в обществения и политически живот на САЩ, в институциите и съсловните организации. За да се осведомиш за имената, постовете и действията им. И да разбереш, че хората вярват в т. нар. световен еврейски заговор на базата на факти, а не на омраза, както винаги го представят по медиите:
http://www.realjewnews.com/?p=194
http://www.realjewnews.com/?p=223
Не твърдя обаче, че всички евреи участват.

"Интересно ми е какво щеше да се случи ако американски гражданин (от еврейски произход)беше спечелил подкрепата на близо половин америка , както това се случва с мюслито Барак Хюсеинович...при това поддръжник на някакъв откачен тип, които всекидневно ,, отправя молитви до Господ (бл. който и да е той) да унищожи Америка".(?)"

Ахмадинеджад ли е "откаченият тип"? Мюсюлманите нямат представители нито във властта, нито в обществения живот на САЩ с изключение на Обама, за разлика от евреите. За Обама:
http://www.realjewnews.com/?p=211
http://www.realjewnews.com/?p=132

"Относно свободата на медиите. Ако в България блог пространството се смята за най-свободомислещата ,, медия" то в САЩ това вече е изключително доходоносна проесия за всеки, които желае и има какво да сподели, а на възнагражденията на един средно ниво блогър са приблизително, колкото месечния бюджет на някоя от националните телевизии в България.
Още едно сравнение - в България ползващите интернет са 15%, като от тях 10% са държавна администрация. В САЩ ползващите интернет са над 80%...
Наистина медиите се продават , но какво от това ..(?)"

Медиите трябва да бъдат безпристрастни и да представят истината, такава, каквато е. А не да крият една част от нея, а друга да изоПАЧАват. И вече хората да разсъждават и да си правят изводите. За възнагражденията на блогърите това май е малко преувеличено. Не вярвам и процента на използващите интернет в България да е толкова нисък, но както и да е... Схващам смисъла.

Самуил

цитирай

24.анонимен -Допълнение
24.06.2008 20:44

Всъщност "Zeitgeist" го и има и в Замунда, целия филм с български субтитри.

http://zamunda.net/details.php?id=99337

Самуил

цитирай

25.анонимен -Zeitgeist
24.06.2008 23:24

Току-що си свалих целия филм от Замунда и го изгледах. Има три части. Религията, 11 септември и банките. Втората и третата част са клиповете, които ти показах. А първата за религията не я бях гледал. :) Интересни неща казват.

Самуил

цитирай

26.aleksanderlevit -Мисля, че дължиш извинение за тъ...
25.06.2008 01:02

Мисля, че дължиш извинение за тъпотията , която ме задължи да изгледам; за коректност на дискусията!
Първо, мюсюлманите държат огромна част от петролните си ресурси в долари..
Второ, днес почти няма национална банка, която да притежава златно покритие на парите, които печати - ЕС включитлно. Печатенето на пари се осъществява по алгоритъма на размяната...
http://www.econmacro.com/foundations/markets/money/eq_of_exchange.htm
Много тъпо звучи тезата 'правителството ни ,,отъпява". В България правителството финансира не само обучението , но и престоя- квартири, консумативи и.т.н И какво? С данъците на работещите граждани се финансира едно съсловие, което чете ,,Космополитан'' в случайте, когато последното излезе с начална страница "Какво да направим за да ни вземат с Кайен и да ни извъртят край басейн в Бояна, вместо с такси и в таванска в Банишора".
Това са фактите- абсолютно неработеща система, продуцираща аудасйдери.., Скоро няма да има и кой да се заеме с дресировката на такива - безкрайно обидно е професор да получава три пъти по-ниско възнаграждение от една сервитьорка; ама това по тези ареали е от времето на Славейков насам..
Искаш да повярваме, че няма такова нещо, като "радикален ислям", че Иран е правова и демократична държава...
Откъде идват средствата за строене на джамии и ислямизация на българското население или на фреснкото, английското.... Как нормално мислещите граждани да повярват в ,, мирната'' програма на Ахмадинеджад, след като през ден оповестява ,, унищожението на Израел"..(?)
Във филма остро се критикуваше и икономичския съюз между САщ, Канада, Мексико ( бел. България също е част от подобен съюз, а и Централната банка изпълнява същит ункции - печати пари въз основа на същия алгоритъм)...
Мнението ми за филма - елементарно поднесени манипулации с претенция за научност

цитирай

27.анонимен -Свободните граждани срещу международните банкери
25.06.2008 19:53

"Мисля, че дължиш извинение за тъпотията , която ме задължи да изгледам; за коректност на дискусията!"

Не ДЪЛЖА, понеже не съм те заДЪЛЖАвал. Но от друга страна, след като твърдиш, че съм те заДЪЛЖИл, то ти би следвало да си ми заДЛЪЖНял. А вече знаеш отношението ми към дълговете. Не съм садомазохистична натура като онези, които искат да ни слагат чипове, за да преборим вятърните мелници, та да изпадам в подобни взнаимоотношения: задължаващ - длъжен, "в името на КОРЕКТНОСТТА НА ДИСКУСИЯТА!". :) А и според мен, би трябвало да си ми благодарен, че ти разясних една част от въпросите, чиито грешни отговори са в основата на мирогледа ти.

"Първо, мюсюлманите държат огромна част от петролните си ресурси в долари.. "

Те ги разменят за долари (продават ги), тъй като в момента доларът е универсално платежно средство. Не могат да искат ЗЛАТО в замяна, освен ако доларът не си върне златното покритие. А и никой от купувачите им не оперира с националните валути на производителите на петрол, че да фиксират цената му в национална валута.

"Второ, днес почти няма национална банка, която да притежава златно покритие на парите, които печати - ЕС включитлно. Печатенето на пари се осъществява по алгоритъма на размяната...
http://www.econmacro.com/foundations/markets/money/eq_of_exchange.htm"

Ето какво пише в Уикипедия за златния стандарт:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_standard

Изтъкнати са повече предимства на Златният стандарт пред парите без златно покритие, отколкото недостатъци. Златният стандарт е гаранция за стабилност на валутата. Парите, които не са обезпечени със злато (или сребро) са хартийки без покритие. И стойността им зависи единствено от напечатаните банкноти в обръщение. Т.е. възможността да се регулира количеството на парите в обръщение е и възможност за регулиране на стойността им. Което пък дава власт на банкерите да манипулират икономиката и обществото, както си искат. Както казва родоначалникът на фамилията Ротшилд, Майер Амшел Ротшилд: "Дайте ми контрол над националната валута и не ме интересува кой ще пише законите." В последния абзац на раздел "Advocates of a renewed gold standard" на статията пише защо мюсюлманските страни, производители на петрол искат да върнат златния стандарт (има връзка с това, което ти казах за петролните ресурси на мюсюлманите).
Като заговорихме за Майер Ротшлид трябва да отбележим, че съвсем "случайно" Европейската централна банка е в родния му град - Франкфурт.

http://www.realjewnews.com/?p=219

Федералният Резерв и Европейската централна банка са собственост на едни и същи хора.

http://www.realjewnews.com/?p=177

Ако бях американски гражданин щях да гласувам за Рон Пол на тези избори. В предизборната му програма фигурира премахване Федералния Резерв и връщане към Златния стандарт. http://www.realjewnews.com/?p=70

"Много тъпо звучи тезата 'правителството ни ,,отъпява". В България правителството финансира не само обучението , но и престоя- квартири, консумативи и.т.н И какво? С данъците на работещите граждани се финансира едно съсловие, което чете ,,Космополитан'' в случайте, когато последното излезе с начална страница "Какво да направим за да ни вземат с Кайен и да ни извъртят край басейн в Бояна, вместо с такси и в таванска в Банишора".
Това са фактите- абсолютно неработеща система, продуцираща аудасйдери.., Скоро няма да има и кой да се заеме с дресировката на такива - безкрайно обидно е професор да получава три пъти по-ниско възнаграждение от една сервитьорка; ама това по тези ареали е от времето на Славейков насам.."

В България няма пари за нищо. Нито за достойно възнаграждение на преподавателите, нито за поддръжка на базата, нито пък условията в общежитията са кой знае какви. А иначе наистина правителството ни "отъпява" посредством медиите, които ни занимават с всякакви тъпотии и ни представят изопачена информация, само и само да ни откъснат от действителността, да ни накарат да не мислим и да затъпяваме. Правителството съвсем спокойно може да изтегли военните ни контингенти зад граница, които не ни носят никаква печалба, а само негативи и да даде парите за поддръжката им за заплати на професорите, например. Освен това правителството трови живота ни с корупцията, бюрокрацията и престъпността, пусната да вилнее безнаказано.

"Искаш да повярваме, че няма такова нещо, като "радикален ислям", че Иран е правова и демократична държава...
Откъде идват средствата за строене на джамии и ислямизация на българското население или на фреснкото, английското.... Как нормално мислещите граждани да повярват в ,, мирната'' програма на Ахмадинеджад, след като през ден оповестява ,, унищожението на Израел"..(?)"

Има радикален ислям, но размерите му и опасността от него са силно преувеличени, за да бъдат оправдани набезите на световния "елит" (международните банкери) за заграбване на чуждия петрол, стратегическо положение, печалби от войната (няма по-доходен бизнес от войната за банкерите), засилване контрола над гражданите, отнемане на гражданските им свободи и пълно унищожение на демокрацията (имплантиране на микрочипове със система за проследяване под кожата на всеки човек), под претекст - "войната срещу световния тероризъм". А както самият Рокфелер признава пред своя приятел Ерън Русо, войната срещу тероризма никога не може да бъде спечелена, защото тероризмът е нещо, което не се вижда и може винаги да се изсмисли, че съществува заплаха от тероризъм. Така борбата с него може да продължава до безкрай. Това е средство да се държат постоянно хората в подчинение, вечно "оправдание" да им се отнемат свободите.
Радвам се, че най-сетне се намери силна държава, която да застане твърдо против окупацията на Палестина. Това е Иран. Иран не е демократична, но затова пък е правова държава. За разлика от САЩ, която нито е правова, нито е демократична вече. Е, по демократична е от Иран, но какво от това? 70% от иранците са под 30 годишна възраст, живеят в развита държава със силна икономика и армия. Те са нормални хора с нормални семейства и са дисциплинирани, а не са извратени пендели, лизачки, траверси, к*рви, наркомани, пропадняци, фешънчета, лигльовци, мързели, пияници и всякакви други отпадъци, които преобладават в т.нар."свободен свят".
Колкото до заплахите. Буш пръв заплаши Иран 2003 г., че го очаква съдбата на вече окупирания Ирак. Иран започна да заплашва САЩ и Израел 2005 г. Това е защитна реакция. Всяка държава има право да се защити в случай на чуждо нападение. Затова, иранската ядрена програма не е само "мирна", тя е и "защитна". Израел има ядрено оръжие и произвежда касетъчни бомби, Пакистан има ядрено оръжие, а вероятно Индия има даже термоядрено оръжие (водородна бомба). Иран също е справедливо да притежава ядрено оръжие.
Що се отнася конкретно до заплахите на Иран, че ще унищожи Израел и въобще до ирано-израелския "конфликт", в момента съм на страната на Иран. Когато Израел признае независимостта на Палестинската държава (на територията на Западния бряг и Ивицата Газа) и се изтегли оттам (което се очаква да стане в края на тази година), смятам, че Иран ще спре да заплашва Израел. Ако не, ще заема позиция да спре. Най-добре е да има баланс, а не само Израел да е притежател на ядрено оръжие в Близкия изток.

"Във филма остро се критикуваше и икономичския съюз между САщ, Канада, Мексико ( бел. България също е част от подобен съюз, а и Централната банка изпълнява същит ункции - печати пари въз основа на същия алгоритъм)..."

Съюзът няма да бъде само икономически, а и политически. Ще бъде създадена нова държава на територията на целия континент. Смята се, че американската конституция, известна със своите свободи, ще бъде заменена. Един такъв съюз не би бил лош, стига да бъде реализиран от правилните хора, а не от международните банкери, които го правят, за да заробват.

http://www.realjewnews.com/?p=196

За БНБ не знам подробности. Златният стандарт почти винаги се отменя заради кризи в икономиката или защото банкерите искат да спекулират със стойността на валутата, а не защото алгоритъмът е по-добра система. Ето филм на БНБ за историята на парите. За златния стандарт се говори в последната част на филма"Третата българска държава". На парите през социализма също пише, че са "обезпечени със злато", не знам колко е вярно:

http://www.bnb.bg/Flash/bg/menu.htm

"Мнението ми за филма - елементарно поднесени манипулации с претенция за научност"

Хората толкова доказателства ти поднесоха, ти пак не вярваш! Въпреки мнението ти, смятам, че филмът е задължителен за всеки либертарианец.

Самуил

цитирай

28.aleksanderlevit -, , Те ги разменят за долари (прод...
26.06.2008 21:17

,, Те ги разменят за долари (продават ги), тъй като в момента доларът е универсално платежно средство. Не могат да искат ЗЛАТО в замяна, освен ако доларът не си върне златното покритие. А и никой от купувачите им не оперира с националните валути на производителите на петрол, че да фиксират цената му в национална валута.''''

Абсолютно невярно и грешно твърдение - могат да държат валутните си резерви в каквото искат валута - вкл. и руска рубла 9 бел. впрочем тя притежава златно покритие). Второ, именно тази им политика е в основата на кредитната криза в САЩ не позволяват на своите граждани да инвестрират в даден икономически сектор , а трупат валутни доларови запаси в американските банки, които обикаляйки за лихви създават балони.

,, Изтъкнати са повече предимства на Златният стандарт пред парите без златно покритие, отколкото недостатъци. Златният стандарт е гаранция за стабилност на валутата. ''

Златото също е естествен ресурс (бел. дори в момента с монопол), но смисълът на концепцията е невъзможността да се печатат безразборно пари в предвид постоянната цена на злато и задържането или нарастване в моменти на криза.
Относно "контрола осъществяван от американските банки" то една факти:
Към днешен момент състоянието на тримата най-богати мъже в САЩ възлиза на по-малко от 2% от БВП на САЩ (бел. над 200 млрд..) В България състоянието на тримата най-богати възлиза на 14% от БВП на нацията.
Къде според теб е по-възможно да се осъщеестви това, за което говориш?

,, А иначе наистина правителството ни "отъпява" посредством медиите, които ни занимават с всякакви тъпотии и ни представят изопачена информация, само и само да ни откъснат от действителността, да ни накарат да не мислим и да затъпяваме. ''

Щом тези ,,медии" се гледат значи няма нужда от промяна..

цитирай

29.анонимен -Free citizens against the interNAZIonal zionist bankers
29.06.2008 20:56

"Абсолютно невярно и грешно твърдение - могат да държат валутните си резерви в каквото искат валута - вкл. и руска рубла 9 бел. впрочем тя притежава златно покритие). Второ, именно тази им политика е в основата на кредитната криза в САЩ не позволяват на своите граждани да инвестрират в даден икономически сектор , а трупат валутни доларови запаси в американските банки, които обикаляйки за лихви създават балони."

А, ти говориш за резервната валута... Все повече икономисти съветват арабите да се върнат към златния стандарт, за да се откъснат от долара, както пише и в Уикипедия. Доларът пада и сериозно се обсъжда възможността САЩ да премахване Федералния резерв и да се върне към златния стандарт.

http://money.ibox.bg/comment/id_57251916

http://www.novini.net/2007/04/blog-post_25.html

http://www.wakeupfromyourslumber.com/node/730

"Златото също е естествен ресурс (бел. дори в момента с монопол), но смисълът на концепцията е невъзможността да се печатат безразборно пари в предвид постоянната цена на злато и задържането или нарастване в моменти на криза."

Именно. Освен това при златен стандарт не знам, освен увеличаване добива на златото, какво друго би могло да породи инфлация. А за хиперинфлация въобще и не може да се говори.

"Относно "контрола осъществяван от американските банки" то една факти:
Към днешен момент състоянието на тримата най-богати мъже в САЩ възлиза на по-малко от 2% от БВП на САЩ (бел. над 200 млрд..) В България състоянието на тримата най-богати възлиза на 14% от БВП на нацията.
Къде според теб е по-възможно да се осъществи това, за което говориш?"

Кое е "това"? Манипулациите на американските банки или връщането към златния стандарт?

"Щом тези ,,медии" се гледат значи няма нужда от промяна..."

Тези медии се гледат, защото няма други. Почти няма свободни (нецензурирани, неказионни) медии, с изключение на интернет (все още

http://www.realjewnews.com/?p=162

). Но повечето хора не знаят това. Те знаят само онова, което им се говори по медиите. Медиите и холивудското кино ги "възпитават", казват им кое е редно и кое не, как да се държат, как да се обличат, че педерастията е нещо нормално, че порнографията е нещо нормално, че да се друсаш, да убиваш, да псуваш, да се държиш лошо и да си развалина е нещо нормално даже "готино" и въобще им насаждат в съзнанието неопсуеми перверзии и развала. Приучават ги към абсолютно грешни и извратени модели на поведение. Но най-лошото е, че е много трудно хората да се събудят. В тази връзка можеш да си припомниш "Митът за пещерата" на Платон:

http://www.kaldata.com/forums/lofiversion/index.php/t41822.html

Самуил

цитирай

30.aleksanderlevit -, , А, ти говориш за резервната ва...
01.07.2008 16:26

,,А, ти говориш за резервната валута... Все повече икономисти съветват арабите да се върнат към златния стандарт, за да се откъснат от долара, както пише и в Уикипедия. Доларът пада и сериозно се обсъжда възможността САЩ да премахване Федералния резерв и да се върне към златния стандарт.,,

Не, не говоря за резервна валута, а за обвързана валута - решението на арабските държави да търгуват в долари, а не в рубли, евро .....
Тоест едно политическо решение от утре търговията с петрол да става в евро , рубли ..... би довело до сериозен отказ от търсене на американските пари. последното трябва да ти подскаже, че мюслите никак не са такива жертви , за каквито ги представя

цитирай

31.анонимен -Сътрудничеството на ционистите с нацистите
24.07.2008 21:55

Филмът "Тhe Final Solution to Adolf Hitler":

http://video.google.com/videoplay?docid=6759022809518563654

Самуил

цитирай

32.анонимен -Лоялността на евреите
21.09.2008 16:12

Иранските евреи отказват да емигрират в Израел, въпреки предложените им от ционистите подкупи.

http://www.guardian.co.uk/world/2007/jul/13/iran.israel

Рокфелер признава плана на интерНАЦИоналните банкери да завладеят Близкия изток и света пред еврейския режисьор Ерън Русо (Бог да го прости!):

http://en.wikipedia.org/wiki/Aaron_Russo

Първият клип от -01:14 минута до края, а вторият от началото до -10:13 минута

http://zazz.bg/play:8a254c03

http://zazz.bg/play:276aa90b

Това е една от причините последният да направи документалния филм: "Америка: от свобода към фашизъм"

http://video.google.com/videoplay?docid=-1656880303867390173&hl=bg

Местен лидер на "Антиклеветническата лига" уволнен понеже искал организацията да признае Арменския геноцид:

http://www.boston.com/news/local/articles/2007/08/18/adl_local_leader_fired_on_armenian_issue/

http://www.realjewnews.com/?p=77

Ако не ги спрем, скоро всички ще бъдем техни безправни роби (ние и сега сме нещо подобно, де)

http://www.realjewnews.com/?p=283

http://bible.netbg.com/bible/paralel/bible.php?b=jeremiah&c=31&r=&v1=31&v2=34&vt=1&c1=1&st=&sa=1&rt=2&l=1&cm=2

http://www.pravoslavieto.com/manastiri/rilski/1/pritvor/pantocrator2.jpg

Самуил

цитирай

33.aleksanderlevit -, , Ако не ги спрем, скоро всички ще ...
22.09.2008 01:21

,,Ако не ги спрем, скоро всички ще бъдем техни безправни роби (ние и сега сме нещо подобно, де)"

Не знам дали съзнаваш колко последното те излага
Подобни съждения имат за цел да извинят малоумието на болшинството от българското общество за сметка на някакъв илюзорен враг - за всичко е виновен Рокфелер!
Истината е, че обществата акумулирали обществена енергия и желание за по-добър живот и полагащи усилия това да се осъществи успяха за тези 19 години почти да достигнат обществата, които никога не са били част от съветския лагер. Пример - Естония, Чехия, Словакия.......

цитирай

34.анонимен -ИнтерНАЦИ
22.09.2008 15:06

"Истината е, че обществата акумулирали обществена енергия и желание за по-добър живот и полагащи усилия това да се осъществи успяха за тези 19 години почти да достигнат обществата, които никога не са били част от съветския лагер. Пример - Естония, Чехия, Словакия......."

Така е, причината да сме толкова зле е И в самите нас. Но не забравяй, че над изброените от теб държави не действа планът "Ран-Ът". Който има за цел, чрез изкуствено създадена тежка икономическа криза да намали броя ни.

"Не знам дали съзнаваш колко последното те излага
Подобни съждения имат за цел да извинят малоумието на болшинството от българското общество за сметка на някакъв илюзорен враг - за всичко е виновен Рокфелер!"

Този враг не е "илюзорен", а реален. Политически и исторически късоглед си. Вярваш само на онова, което ти казават медиите, а те са техни. Значи познаваш Рокфелер по-добре от самия него и от Ерън Русо, който му е бил приятел? А Русо, Томас Джеферсън, Бенджамин Франклин, Ейбрахам Линкълн, Хенри Форд, Удроу Уилсън, Джон Кенеди, Цар Борис III и много др., изглежда според теб са най-големите "малоумници". Както и Бенджамин Дизраели, Варбург и Рокфелер (Можеш да им видиш изказванията във филма "Америка: от свобода към фашизъм" и "Zeitgeist III"). За последните трима съм съгласен, защото вторият и третият са интерНАЦИонални банкери на Ротшилд, а първият е техен агент лъже-християнин.

http://zazz.bg/play:d072a5ac

Рокфелер и Варбург признават, че работят за унищожаването на националните държави и създаването на единно световно управление, на което ще бъдат начело. България не е изолирано островче на политическата карта на света. Всички виждаме, че прави онова, което й наредят Щатите. И по-точно бившите членове на БКП и ДС, и тайните общества, като много от първите са част И от вторите. А главата им са интерНАЦИоналните банкери.

Клипа от -19:23 до -13:35 минута.

http://zazz.bg/play:a1ffd737

Да, за всички злини в днешно време основна вина имат интерНАЦИоналните юдейски банкери и подчинените им. Ние разобличаваме престъпленията най-вече на подчинената им българска колониална администрация (българските политици), като не пропускаме да посочим и връзките им с тях. В по-голямата част от предаванията си, Георги Ифандиев говори за българската политика, с факти и свидетелства. Той не изрича нищо без да може, да го докаже. Прави добри разкрития и много точни политически прогнози. Тук се качват почти всички негови предавания:

http://zazz.bg/byuser:lucifer2000

А световната политика я е обяснил в многото си книги:

http://www.knigabg.com/index.php?page=author&id=2564

Разграничавам се от позицията му за Стария завет и Св. Апостол Павел и понякога грубия му език като говори за еврейските неща. В писмото съм му написал. А иначе говоря повече за надНАЦИоналните сили, които дърпат конците на нашите понеже винаги търся първоизточника и първопричината, пък и по-малко хора знаят за тях.

http://bible.netbg.com/bible/paralel/bible.php?b=jeremiah&c=31&r=&v1=31&v2=34&vt=1&c1=1&st=&sa=1&rt=2&l=1&cm=2

http://www.pravoslavieto.com/manastiri/rilski/1/pritvor/pantocrator2.jpg

Самуил

цитирай

35.анонимен -Джак Бернщайн
24.09.2008 15:09

http://www.jackbernstein.org/

--------------------------------------------
http://bible.netbg.com/bible/paralel/bible.php?b=jeremiah&c=31&r=&v1=31&v2=34&vt=1&c1=1&st=&sa=1&rt=2&l=1&cm=2

http://www.pravoslavieto.com/manastiri/rilski/1/pritvor/pantocrator2.jpg

Самуил

цитирай

36.анонимен -Кръвосмешенията на Ротшилд
24.09.2008 17:29

От -11:06 минута до края:

http://zazz.bg/play:356b10f8

--------------------------------------------
http://bible.netbg.com/bible/paralel/bible.php?b=jeremiah&c=31&r=&v1=31&v2=34&vt=1&c1=1&st=&sa=1&rt=2&l=1&cm=2

http://www.pravoslavieto.com/manastiri/rilski/1/pritvor/pantocrator2.jpg

Самуил

цитирай

37.анонимен -муспи
13.12.2008 01:54

Да допуснем, сполети ни чудо,
Левски, Ботев между нас си ходят.
Издигнеме си идеалите високо,
И като Богомилите живееме отатък.

Пазим свято нашата постройка,
Не се страхуваме от подигравки,
Европа гледа ни с насмешка,
Но ние чувстваме се други.

И тогава, Исак Паси безцеремонно,
Поставя своя офис по средата!
Продава ни героите цинично,
И ереста - еврейска обявява.

Ми... такова, сеща ме се, късно -
Да бяхме го убили в него време,
Когато спорехме със злото,
И гневът не ни тежеще!

цитирай

38.анонимен -UBIICI
16.01.2009 15:33

Паразититите евреи,пълни дегенерати и изроди управляват ,крадат и убиват от хиляди години и стадото още не може да се осъзнае.
Не "американци убиват американци", а "евреи убиват американци". Буш, както и почти всички други американски президенти са абсолютни чифути.
Буш – евреиH YES –DA
"Няма нито една - ЕДНА жертва от еврейски произход. Нито ЕДНА! А служители евреи в WTC е имало много. Всички те са били предупредени предварително да не отиват на работа.
Ubiici na deca

цитирай

39.анонимен -Отговор на последния
19.01.2009 22:04

Брате, ние трябва да обичаме тези, които ни мразят, да благославяме тези, които ни проклинат и да се молим за тези, които ни гонят. Забранено е да отвръщаме на злото със зло, да се гневим и да мразим. Имай вяра в Иисус, изпълнявай Новия завет и благовестявай. Това е начинът. И само с вяра можеш да го постигнеш. Моли се на Бога да ти даде любов и вяра, и не се поддавай на изкушенията.
Иначе това, което казваш, че правят иудеите е вярно. Само, че не управляват от хиляди години, а от около триста. Нашата цел може да бъде дори да не ги сваляме от власт, а само да ги поправим, понеже са човекомразци, античовеци и богомразци. Просто трябва да изчистим вируса им „Талмуд“, като им „инсталираме“ християнство.
А иначе, сега не е първият случай, в който иудейската власт убива деца. (Прочети Евангелие на Матей, глава 2) http://www.pravoslavieto.com/life/12.29_sv_14000_mladenci.htm Всичко добро, брате.

цитирай

40.анонимен -уравняването между еврейте и ционистите е грешка!
20.01.2009 20:25

Не знам защо продължаваме да вярваме, че израел е еврейско изобретение.
Тази държава бе създадена за да пази великобританските интереси в близкия изток. За да осигурят необходимия човешки ресурс бяха използвани еврейте. За целта бе изтъргувана трагедията от изкуствено създаден антисемитизъм в Европа, арабските евреи от Йемен, Ирак и Мароко бяха изгонени от "арабските" власти - марионетките на Великобритания. За да няма друга посока освен Палестина "демократичните" САЩ създала закон който забранява влизането на евреи в Америка.
Вярно е, че САЩ след ВСВ измести Великобритания. Израел не се привопостави на смяната на господаря и прие да служи на американските интереси.
Въпреки всичко Израел не успя да бъде привлекателна родина на еврейте в света. Да оставим многобройните еврейски религиони общности, които са против създаването на израелската държава не са малко броя на евреи- интелектуалци които са антиционизма.
Ционистите правят всичко да се отъждествяват с еврейте. Никога религията не е същността на проблема, а средство в ръцете на воюващите сили.

цитирай

41.анонимен -Отговор на последния
24.01.2009 22:02

Скъпи брате,

САЩ, Великобритания (ЕС) и Израел са държавни образувания, управлявани (тайно или явно) от иудеи, които след ПСВ винаги са били В СИМБИОЗА. Няма такова нещо като "САЩ използва Израел" или обратното. И трите имат едни и същи господари фарисейски - семейство Ротшилд с подчинената им свита талмудисти.
Тезата ти за Израел като *използван* от Великобритания е несъстоятелна. И ще ти кажа защо. Щом пишеш, че Йенен, Ирак и Мароко са били британски марионетки, значи и палестинците следва да са били такива. Защо тогава те не са били използвани за човешки ресурс? Много по-лесно е щяло да бъде за англичаните вместо да гонят евреите от Европа и арабския свят и да ги заселват там, където да се бият с другите им "подчинени".
Немците рагромяваха Великобритания и в двете световни войни. След което идваше САЩ и разгромяваше немците.
Но как започна симбиозата между САЩ, Великобритания и Израел. Започна в края на ПСВ, когато малко оставаше на Германия да разгроми напълно Англия. Тогава ционистките лидери отидоха при английския министър-председател и му предложиха да вкарат САЩ във войната (значи са имали силен контрол над САЩ) на страната на Съглашението, в замяна на това Англия да даде Палестина на евреите. Великобритания се съгласила и сделката била скрепена с Балфурската декларация. Всяка година на 2 ноември в Израел се чества Балфурската декларация. Така че това не е "алтернативна" история. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%91%D0%B0%D0%BB%D1%84%D1%83%D1%80 Така САЩ влезе в ПСВ. И тук има нещо интересно. Почти до края на войната американската преса, която в същност е била *иудейска* (държана от иудеи) е била про-германска. Понеже иудеите до тогава са били про-германци (най-силната иудейска обност до ВСВ е германската и американската). Но като са видяли възможност да осъществят целите си с помоща на Англия, се обърнали срещу Германия и това намерило отражение в пресата им. Започнали да пишат за "чудовищните германци", какви зверства правят, как стрелят по сестри от Червения кръст и т.н... Тези и още много други факти са ни станали известни от покръстения евреин Бенджамин Фридман. Син на влиятелен иудейски банкер и самия той влиятелен иудеин-ционист, преди да приеме Иисуса. http://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Freedman Намери някъде неговите писания. Струва си. В интернет ги има.
Иудаизмът и ционизмът са едно и също. Недей да вярваш на Нетурей карта е моят съвет. Талмудът е главният проблем. Ционизмът идва от Талмуда. И тук нямам предвид само еврейския народ да си има дъжава в Палестина (нещо което нямам против), а за расизма, ксенофобията, човекомразието, изнудвачеството, измамите, убийствата и злобата на иудеите и ционистите. Причината за тези техни злини е единствено фарисейското учение - Талмуда. В него пише, че иудеите са по-висши от останалите, че им е позволено да мамят останалите, да ги крадат, да ги убиват и да им причиняват всякакво друго зло. Като даже е задължително да постъпват така с християните. Ние за тях сме нищожества. Така че недей да вярваш на талмудистите от Нетурей карта е моят съвет. За тях не е грях да те излъжат, даже е предписание. Всяка година иудеите рецитират молитвата "Кол Нидре" ("Всички клетви"), с която се прощават на иудейна пред "Бога" всички негови клетви, обещания, уговорки и т.н., които е правил пред другите и се смятат за нищожни. Други ултра-ортодоксални иудеи, които казват, че са против ционизма, всъщност са против *светската* дъжава Израел и са за религиозен ционизъм, където да наложат талмудсктите нрави и правораздавателна система. А тя е като Шериата, също толкова жестока. Освен това не са един или два случаите на изнасилени деца в ултра-ортодоксалните общности. И като някой изнасили дете, другите вместо да го изобличат, го прикриват и заплашват жертвите да мълчат.
Още от люлката им повтарят колко *хуманна* е тяхната религия и колко много превъзхождат другите. И те започват да го вярват. Предполагам, че като вършат зло, наистина си мислят, че вършат добро. А дори не осъзнават колко хитлероподобна е концепцията им за "Месия" (не че искам да ги обидя):
"The moshiach will be a great political leader descended from King David (Jeremiah 23:5). The moshiach is often referred to as "moshiach ben David" (moshiach, son of David). He will be well-versed in Jewish law, and observant of its commandments (Isaiah 11:2-5). He will be a charismatic leader, inspiring others to follow his example. He will be a great military leader, who will win battles for Israel. He will be a great judge, who makes righteous decisions (Jeremiah 33:15). But above all, he will be a human being, not a god, demi-god or other supernatural being.
The moshiach will bring about the political and spiritual redemption of the Jewish people by bringing us back to Israel and restoring Jerusalem (Isaiah 11:11-12; Jeremiah 23:8; 30:3; Hosea 3:4-5). He will establish a government in Israel that will be the center of all world government, both for Jews and gentiles (Isaiah 2:2-4; 11:10; 42:1). He will rebuild the Temple and re-establish its worship (Jeremiah 33:18). He will restore the religious court system of Israel and establish Jewish law as the law of the land (Jeremiah 33:15)" http://www.jewfaq.org/index.htm
Какво трябва да направим ние. Ние трябва да се смирим пред Истинския Месия Иисуа, да го помолим да ни прости греховете и да живеем, както ни учи. После да се помолим евреите да Го приемат и да започнат да правят добро. Не отстъпвай от тази пътека.
Поздрави, брате!

цитирай

42.анонимен -Отговор на последното
26.01.2009 21:58

Всъщност, брате, като се замислям и аз не бях прав за Израел. САЩ, Великобритания и Израел НЕ са в симбиоза, защото САЩ и Великобритания не печелят АБСОЛЮТНО НИЩО от Израел, а само губят. Докато Израел печели от тях оръжия, пари и жива сила. „А защо му ги давад“, ще попиташ сигурно, „би трябвало да имат някаква полза“. Не. Нямат никаква полза, просто са управлявани от иудеи организирани в ционистки лобита. Израел паразитира. И не го казвам, за да го обидя. Това си е самата истина.

цитирай

43.eltimir -Юдаизмът
18.02.2009 12:51

Самите евреи като биологични същества, като човешки същества, като част от човечеството не са зло. Зло е юдаизмът, това подчинение пред тъмния демон Йехова /Яхве/ или както и да го наричат тадното чудовище. То е, което ги откъсва от хората. То е, което ги заставя да се чувстват като нещо различно, като нещо отделено от целия човешки род. Само че аз имам изненада за тях. На мадам Йехова й идва края. Казвам "мадам", защото Йехова е демон от женски род. Равините им го знаят. Предстои да го научат всички.
През юни 2006 година юдейчетата шибани организираха атентат, при който семейството ми и аз едва не загинахме. Спаси ни чудо. Е, сега да видим кой ще спасява тях от мен.
Това е мейлът ми: erigkan@mail.bg
Това пък е моят сайт, един от моите сайтове:
http://eltimir.ucoz.ru/
Не съм анонимен, нито ананален. Да видим кой от тях ще посмее да ми възрази.

цитирай

44.eltimir -Мразим ли ги?
18.02.2009 12:54

През лятото на 1999 година се намирах в Специализираната следствена служба - София. Обвинението бе чисто политическо - по чл. 108 от НК. За проповядване на незнамкакво си. Така и не разлбрах точно какво съм проповядвал, ама сега приказката ми е за друго. Следователят Михаил Генов ме попита:
- Ангеле, защо мразиш евреи и цигани?
- Не ги мразя, бе Генов. Обаче кажи ми поне една причина, поради която да ги обичам.
Генов не успя да намери такава причина. Някой дали ще намери? Хайде, еврейче, хайде, ако ти стиска. Изправи се срещу мен да те видим колко си умно и морално.

цитирай

45.анонимен -levitt?
20.02.2009 18:00

левит искам нещо да те попитам...
примерно как аз като българин(не съм кръстен) мога да приема юдаизма? възможно ли и и как е възможно това? ако си информиран ще ми кажеш ли

цитирай

46.анонимен -муспи
21.04.2009 01:17

Знаете ли, че Исак&Соломон Паси е излязъл с печалба от Освиенцим? Влязъл е с 0$, а излязъл с една прилична сума. Как? Кандардисъл охраната да раздаде малки суми на тоз-оня, и като тръгне бизнеса, той ще установи кой е враг на Райха? Nо. Като кандърдисъл охраната да му даде една малка сума, и като зараздава заеми наляво-надясно, и почне да си иска парите, и който отлага, ще бъде принуден да го предаде като враг на Райха? Nо. Защо - nо, - в такива случаи се събира къде повече от колкото си дал, - природно явление. Nо, neshto drugo. Организирва обир на касата на лагера със знанието на охраната, след това организира бягство, като той държи парите, но в суматохата не избягва, а парите закопава точно сред плаца, докато охраната гони бегълците и ги разтрелва, а след войната, под формата на научни разкопки, доказателства за холокост, пренася през серия комунистически митници, цялата сума в България? Nо, - не му е такъв характера, той и на лагер не е бил и лагери не е имало. Той, чисто и просто, уредил със Синедриона свалянето на Вълко Червенков и при Антон Югов си заделел такава сума за борба с фашизма и ривизионизма, и така я разработил, че сега при Демокрацията, е една от главните пирамиди. Шалом балъци.

цитирай

47.samvoin -Как ще коментирате евреите във в...
18.09.2009 13:14

Как ще коментирате евреите във власта на България и това което оставиха след себе си там където придобиха влияние и как ще коментирате изявления като това на лидера на "Шалом" - Емил Кало че евреите били "3 000 години преди българите по-тези земи" и че те са коренното население?
А дейноста и пропагандата на фондации като тези на Джордж Сорос? А политиката на Соломон Паси която изби толкова българи и предаде по-света, да не говорим за многократното предаване на нашите национални интереси и българите в ограбените наши територии?
И не на последно място, случайно ли 99% от евреите са богати, а 99% от българите - бедни?
Случайно ли при нито един друг етнос не е такава картината и няма такова влияние у нас и това редно ли е, не говори ли за привилегии и дискриминация това в някаква степен?
Евреите у нас са долу-горе колкото арабите, а са обявени за национално малцинство и има десетки случаи в които получават гражданство с привилегии пред арабите и етнически българи чакащи с години, което говори за протекционизъм спрямо скрита форма на колонизация след приетите промени в Конституцията за продажба Земята ни на чужди граждани, под натиска на американското лоби и чрез чуждите брокери и лобисти от кабинета на Симеон - негово велико нищожество и коварен национален предател, на който вярвах!?
А еврейските имена които се срещат в съставянето на планът Ран-Ът, една геноцидна схема на преход у нас към най-дивия и варварски капитализъм който света познава?
А думите на циониста /англичанин по-произход/ за целите му да "направи българите на картофи"? Или вместо българи на българската земя ще "посадим картофи"?
Слушаме ден и нощ за така наречения Холокост, но не слушаме за репресиите по-време на "демокрация" в "светлия западен свят" спрямо онези които си позволят дори да се усъмнят за миг в цифрата 6 000 000 и да направят обективен анализ и разсъждения на обстоятелствата, а иначе говорим за антидемократичните режими на Хитлер и Сталин, за репресиите на болшевизма и фашизма и пр., а не говорим че днес ги има още по-страшни тези репресии на запад и че колониалната американо-англо-еврейско брюкселска администрация ще ги наложи и тук по-заповед на ционистката Ангела Меркел, с огромно влияние в така нареченият десен масонски коминтерн...
Нямам нищо лично спрямо вас и ако се чувствате засегнат от констатациите в моя блог, имате право да вземете отношение с добър тон, с какъвто аз тук към дискусиите и темите.
Поздрави.

цитирай

48.анонимен -РќРµ СЃР° измрели РІСЃРµ още достойните С…РѕСЂР°!
30.04.2010 22:18

Здравете!
Аз съм етнически българин, който се интересува от истинската история, в частност - от българската.
Естествено Р

Блогът на АleksanderLevit :: Мразят ли евреите България? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 6228

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.